Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekker alle som befant seg ved drapsåstedet

Politiet henter inn mobiltelefontrafikk i tida før, under og etter drapet på 35-åringen på Bislett.

INTENS ETTERFORSKNING: Politiet jobber intenst for å finne og pågripe mannen som skjøt og drepte den 35 år gamle mannen fra kloss hold ved denne taxiholdeplassen på Bislett natt til lørdag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
INTENS ETTERFORSKNING: Politiet jobber intenst for å finne og pågripe mannen som skjøt og drepte den 35 år gamle mannen fra kloss hold ved denne taxiholdeplassen på Bislett natt til lørdag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet hadde i ettermiddag ennå ingen mistenkte personer etter drapet på den 35 år gamle mannen ved Bislett i Oslo i 01-tida lørdag.

Politiet har sikret flere viktige spor, men sitter uten konkrete opplysninger om skytteren utover signalementet: En mann i 20-30-åra med asiatisk utseende og halvlangt, svart hår som var bakovergredd på gjerningstidspunktet.

Mobiltrafikk Politiet fortsatte i dag med avhør av en rekke vitner, men også flere tekniske undersøkelser framstår som svært sentrale.

Overfor Dagbladet bekrefter oslopolitiet at de skal skaffe seg en komplett oversikt over mobiltelefontrafikk i området der drapet skjedde. Alle som hadde en påslått mobiltelefon i området er registrert av de nærmeste basestasjonene.

- På bakgrunn av at dette er en så alvorlig sak - et drap med ukjent gjerningsmann - er dette et av etterforskningsskrittene vi foretar. Vi må ha et fritak fra Post- og teletilsynet for å innhente basestasjon-dataene, noe vil vi skaffe oss mandag, sier politioverbetjent Grethe Lien Metlid ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet vil trolig bli sittende med en liste på flere hundre mobilabonnenter som har ringt, sendt tekstmelding, eller bare passert innenfor aktuelle basestasjoners dekningsområde før, under eller etter at drapet skjedde - midt i «rushtida» i utelivsoslo natt til lørdag.

- Vi gjør dette for å kunne se hvem som var på stedet, og om det kan være gjerningspersoner eller vitner i dette materialet, sier Metlid.

Hun bekrefter at politiet trolig vil begynne med å se etter navn på personer som kan passe signalementet på skytteren, eller personer som politiet kjenner som kriminelle eller som tidligere er knyttet til skytevåpen, for eksempel gjengmiljøene i Oslo. Kartleggingen vil bli svært tidkrevende, men kan føre til helt avgjørende spor for politiet i jakten på gjerningsmannen eller viktige bevis i en eventuell rettssak senere.

- Dette er en kostbar analyse som vi sjelden foretar, men i denne saken er basestasjonene sentrale, sier Metlid til Dagbladet.

Gitt resultater tidligere Kartlegging av mobildatatrafikk har bidratt til oppklaring i flere kriminalsaker tidligere. I desember i fjor fikk politiet i Bergen kritikk fordi de innkalte til DNA-screening av rundt hundre menn i Bergen.

Politiet hadde DNA fra en voldtekt den 10. september i fjor og en voldtekt i Olsvik 14 år tidligere, men prøven fantes ikke i DNA-registeret. Derfor sendte de ut brev til alle menn mellom 30 og 40 år som hadde fått sine mobiltelefoner registrert i området, og ba dem om å avgi DNA-prøve.

Operasjonen ga resultater.

Politiet pågrep en av de hundre mennene som ble bedt om å avgi DNA-prøve.

Mistenkte nektet å avgi prøve, men ble siktet på bakgrunn av fingeravtrykk og andres forklaringer. Etter pågripelsen fikk politiet rettens kjennelse til å DNA-prøve mannen.

Senere tilsto han forholdene.

- Tilfeldig offer Ingen opplysninger tyder på at den drepte forretningsmannen hadde noen tidligere forbindelse eller kjennskap til gjerningsmannen, og politiet regner ham som et tilfeldig offer i den tilsynelatende bagatellmessige krangelen som oppsto på Bislett.

Etter det Dagbladet får opplyst henvendte 35-åringen seg til en bil som sto parkert ved taxiholdeplassen ved Bislett stadion. Han ville hjem etter et festlig lag med gode venner og kolleger, og spurte personen i bilen om det var pirattaxi.

Da skal mannen ha blitt svært sint. Sekunder senere kom det en annen bil til stedet. Den bevæpnede mannen steg ut av bilen, gikk mot 35-åringen og avfyrte det dødelige skuddet. De to bilene, som beskrives som en mørk og en lys, dro raskt fra stedet i stor fart i retning Majorstua.