Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekker ankerfestene i kveld

To ankerfestingsfartøyer står nå standby ved siden av boreriggen «Bideford Dolphin», som delvis slet seg i går. Det er fortsatt hardt vær i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De to fartøyene har utstyr til å håndtere en eventuell forverring av situasjonen. Situasjonen er betraktelig mer under kontroll enn den var i går, sier Gisle Johanson i Norsk Hydro til Dagbladet.no.

I går ble 51 arbeidere evakuert fra riggen etter at flere ankerfester slet seg. 26 personer er fortsatt på plattformen for å stabilisere situasjonen.

- Vi avventer situasjonen til vi har inspisert ankersystemene i kveld eller i natt, sier Johanson.

Det er fremdeles meget hardt vær i området, og bølgehøyder opp mot 4 meter.

Den flyttbare riggen som ankom Vigdis-feltet i mai i fjor, eies av Fred. Olsen, men leies av Norsk Hydro. Oljedirektoratet foretok en revisjon av riggen i fjerde kvartal i fjor, men det skal ikke ha blitt funnet noen feil. Vigdis-feltet ligger sør for Snorrefeltet, vest av Florø.

bjorn.k.bore@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling