Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekker ansattes telefoner

Teleselskapet BaneTele gjennomgår ansattes telefonregninger. Sjefene vil finne ut hvem som har lekket informasjon til pressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Dagens Næringsliv skrev en rekke kritiske artikler om forhold i BaneTele, har ledelsen i det fallerte teleselskapet bestemt seg for å finne ut hvem det er som har gitt pressen informasjonen.

Selskapet har bedt de ansatte om å krysse av sine private samtaler på spesifiserte telefonregninger, angivelig for å kartlegge omfanget av privat telefonering fra jobbtelefoner. I virkeligheten skal de bruke regningene til å finne ut hvem som har ringt til Dagens Næringsliv, skriver avisa.

Arbeidstakerne er ikke informert om dette. Før jul skal ledelsen også ha sjekket enkelte ansattes e-post.

- Dette er benyttet til skattemessige avklaringer, og en grovskanning av hvem som har ringt til Dagens Næringsliv, sier fungerende sjef i BaneTele, Matthias Peter, til avisa.

Kontrollen er i strid med norsk lov, og Datatilsynet reagerer på BaneTeles praksis.

- Det avgjørende er at de ansatte informeres grundig om kontrollens formål, og det vil i enkelte tilfeller kreves samtykke. Dessuten skal Datatilsynet ha melding om kontrollens formål. Ellers er dette ulovlig overvåkning, sier informasjonssjef i Datatilsynet, Ove Skåra, til avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling