Sjekker bærbar pc etter pågripelsen av drapssiktet nabo

Kriminalteknikere bar ut 10 kasser med beslag fra leilighet i kveld.

OMFATTENDE BESLAG: Tre tekniske etterforskere hentet i kveld ut mange esker med forskjellige beslag som var gjort i en leilighet tilknyttet drapssiktede i Hofftunet, samme borettslag der Vegard Bjerck (43) bodde og ble drept. Foto: HENNING LILLEGÅRD
OMFATTENDE BESLAG: Tre tekniske etterforskere hentet i kveld ut mange esker med forskjellige beslag som var gjort i en leilighet tilknyttet drapssiktede i Hofftunet, samme borettslag der Vegard Bjerck (43) bodde og ble drept. Foto: HENNING LILLEGÅRDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Tre tekniske etterforskere fra oslopolitiet jobbet i mange timer i dag med å sikre mulige beviser i flere rom i en leilighet i Hofftunet på Skøyen.

Boligen knyttes til mannen i 40-åra som klokka 08.40 i morges ble pågrepet av politiet da han var på vei til jobb. Da fikk han beskjed om at han var siktet for forsettlig drap på 43 år gamle Vegard Bjerck i desember i fjor.

Mange nye beslag
Familiefaren sitter i kveld ennå i avhør, og stiller seg uforstående til drapsetterforskernes anklager: At han skal ha tatt livet av en jevnaldret mann i nabolaget på brutalt vis.

I 19-tida i kveld bar krimteknikerne på Hofftunet ut ti store pappesker med en rekke bevisposer i hver eske. Blant beslagene var minst én bærbar pc og annet elektronisk utstyr som lå i leiligheten, etter det Dagbladet erfarer.

Politifolkene var i dag også i et kjellerlokale i leilighetskomplekset.

- Krimteknikere fra oslopolitiet har vært i en leilighet. Det er ting vi er interessert i å finne, men hva det er ønsker jeg ikke å kommentere, sier Hanne Kristin Rohde, leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

UVENTET GJENNOMBRUDD: Pågripelsen i morges opplevdes dramatisk for den siktede mannen, ifølge forsvarer Knut Lindboe. Her sammen med politiinspektør Hanne Kristin Rohde i oslopolitiet på en pressekonferanse i dag.
UVENTET GJENNOMBRUDD: Pågripelsen i morges opplevdes dramatisk for den siktede mannen, ifølge forsvarer Knut Lindboe. Her sammen med politiinspektør Hanne Kristin Rohde i oslopolitiet på en pressekonferanse i dag. Vis mer

Etter alt å dømme vil de tekniske etterforskerne gå svært bredt ut i forsøket på å finne gjenstander, dokumenter eller kommunikasjon som kan knytte siktede til drapsofferet på noen måte. Selv har mannen opplyst at han ikke kjente Bjerck.

Siktedes forsvarer, advokat Knut Lindboe, bekrefter at politiet har foretatt ransaking og tatt beslag i flere gjenstander i familiens hjem på Skøyen i dag.

- Om de har vært på arbeidsplassen i dag vet jeg ikke. Jeg aner heller ingenting om hva de har tatt beslag i, sier Lindboe til Dagbladet.

Adgang til samme garasje
Bare noen meter fra inngangspartiet til boligen som i dag ble finkjemmet av politiet, er en av dørene som leder ned til et garasjeanlegg som deles av halvparten av beboerne i det fredelige borettslaget. Dette er det samme garasjeanlegget som ble brukt av Bjerck, og den drapssiktede har etter alt å dømme pleid å parkere i samme del av anlegget.

Nettopp ransaking av leiligheten er blant de viktigste grunnene til at politiet gikk til det skritt å pågripe og sikte mannen i dag.

- Hvis vi ikke hadde pågrepet mannen nå, så hadde etterforskningen stått stille. Mannen er siktet fordi han er pågrepet og vi ønsker å foreta ransakelser og avhør av mannen for enten å knytte han til saken, eller sjekke ham ut, sa leder Hanne Kristin Rohde for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse tidligere i dag.

Politiet har brukt svært lang tid med etterforskningen. Rohde opplyste at de blant annet har foretatt 800 vitneavhør siden drapet 18. desember i fjor.

Mye tyder på at det er taktisk etterforskning som har ført til det antatte gjennombruddet, og ikke nødvendigvis konkrete tekniske spor.

Politiet opplyste på pressekonferansen at de har en teori om hva motivet for drapet kan være, men ønsker ikke å gå i detalj om dette. Samtidig utelukker ikke etterforskerne andre løsninger på drapsmysteriet.

- Min klient synes dette er helt absurd. Her er det ikke snakk om noe motiv. Min klient mener han ikke har gjort dette, så da er det heller ikke noe motiv å snakke om, sier advokat Knut Lindboe til Dagbladet.

DREPT: Vegard Bjerck ble funnet med flere knivstikk i ett av de to garasjeanleggene i Hofftunet.
DREPT: Vegard Bjerck ble funnet med flere knivstikk i ett av de to garasjeanleggene i Hofftunet. Vis mer
MYSTERIUM: Helt fram til i dag har det sett ut som politiet sto uten konkrete spor som kunne lede etterforskerne til en mulig gjerningsmann. Drapet i dette garasjeanlegget rystet hele nabolaget.
MYSTERIUM: Helt fram til i dag har det sett ut som politiet sto uten konkrete spor som kunne lede etterforskerne til en mulig gjerningsmann. Drapet i dette garasjeanlegget rystet hele nabolaget. Vis mer