Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekker barnedrap i England mot Baneheia

KRISTIANSAND (Dagbladet): Åtte år gamle Sarah Payne ble mandag funnet drept i Pulborough i England. Nå bruker politiet i Kristiansand Interpol for å sjekke om det er en sammenheng med dobbeltdrapet i Baneheia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal være flere likhetstrekk mellom drapet i England og drapene på Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8). Sarah Payne ble funnet drept og gjemt i et ulendt terreng, vel to uker etter at hun var meldt savnet. Ifølge britisk presse ble hun funnet delvis avkledd, og tøyet skal ha blitt gjemt et stykke unna.

Fantomtegninger

Etter det Dagbladet får opplyst fra kilder har etterforskerne liten tro på at det kan være snakk om samme gjerningsmann. Det blir likevel understreket at sakene er så spesielle, og at etterforskerne derfor må ta kontakt med engelsk politi. Politiet i Kristiansand har fått laget såkalte fantomtegninger av fem menn. Disse personene skal ha oppholdt seg i Baneheia om kvelden fredag 19. mai, da de to småjentene ble drept. I England gikk politiet også ut med en fantomtegning av den antatte gjerningsmannen før Sarah ble funnet drept.

To avhørt

Politiet har brukt store ressurser på å identifisere ti observasjoner som ble gjort drapskvelden. Dette er et svært omfattende arbeid, men nå skal politiet ha hatt stor framgang. To av personene skal nå være identifisert på bakgrunn av de fem fantomtegningene. Disse har tidligere ikke meldt seg for politiet, og skal nå være avhørt. Politiet sjekker nå mennenes alibi.

- Vi vurderer også om vi skal offentliggjøre våre fantomtegninger gjennom media. Til nå har vi valgt å bruke dem internt i etterforskningsgruppa, sier politiinspektør Ragnar Ringvoll ved Kristiansand politidistrikt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media