ÅSTEDET: Overfallet skjedde bed Langmyrveien og Peder Ankers vei på Korsvoll. Kvinnen ble trolig liggende i nær en time før hun ble funnet.
ÅSTEDET: Overfallet skjedde bed Langmyrveien og Peder Ankers vei på Korsvoll. Kvinnen ble trolig liggende i nær en time før hun ble funnet.Vis mer

Sjekker brutalt overfall på 77-åring mot drapet i Os

Sammenligner også med overgrep mot 86-åring i fjor. Politiet kan ha sikret DNA-spor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet jobber ut fra at den 77 år gamle kvinnen som mandag kveld ble overfalt og ranet på Korsvoll i Oslo, kan ha blitt voldtatt.

- Funn på åstedet gir grunn til å tro at hun også ble utsatt for overgrep, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, sjef for volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt.

Hun opplyser at 77-åringen trolig ble liggende i snøen mellom en halvtime og en time før en skiløper fant henne, nedkjølt og forkommen.

Sjekker overgrepssak Overfor Dagbladet bekrefter politiet at overfallet nå sammenlignes nøye med en voldtektssak fra Oslo i fjor og drapet på 98 år gamle Hilda Feste 1. januar. Fellesnevneren i de uoppklarte sakene er at gjerningsmannen har overfalt og forgrepet seg på eldre, kvinnelige ofre.

- På Etterstad for ett år siden ble en 86 år gammel kvinne ranet og utsatt for overgrep. Det tilfellet og drapet i Os i er de sakene vi vet om fra før der det er naturlig at vi nå ser etter likhetstrekk med det nye overfallet. I tillegg har vi bedt Kripos se etter lignende saker i hele landet, sier Rohde til Dagbladet.

Analyser av mulige DNA-spor sikret på åstedet og offeret har nå høyeste prioritet ved Folkehelseinstituttet, men etterforskerne vet ennå ikke om gjerningsmannens identitet kan bli avslørt på denn måten.

- Veldig brutalt - Dette er en en stygg sak ,der en eldre kvinne har blitt utsatt for et veldig brutalt overfall, ran og et mulig overgrep. Vi bruker nå store ressurser på etterforskningen, sier Rohde.

Den hardt skadde kvinnen lå i går i respirator. I dag er kvinnen er ved bevissthet, men politiet har foreløpig ikke fått lov av legene til å snakke med offeret.

- Vi håper at tilstanden hennes snart tillater et avhør og at hun husker noe fra hendelsen, sier Rohde.

Før avhøret vil hun ikke utdype hvor alvorlige skader kvinnen ble påført.

- Men det er snakk om ganske voldsom vold, sier politiinspektøren.

Sjekker personer Kvinnen hadde forlatt et privat selskap i nærheten i 21-tida mandag kveld. Overfallet skjedde trolig i 22-tida, i et skogholt ved krysset mellom Langmyrveien, og Peder Ankers vei på Korsvoll.

77-åringens veske var borte, og et kjede hun hadde på seg ble funnet i nærheten.

Rohde opplyser at politiet har fått en rekke tips i saken som nå gjennomgås.

- Saken har skapt stort engasjement i nærmiljøet, og vi har fått tips om observasjoner av blant annet personer og biler. Vi ser nå på hvem som har vært i området som raskt kan kvitteres ut av saken og hvem som eventuelt skal undersøkes nærmere, sier politiinspektøren.

Åstedet ligger like ved en barnehage og populære skiløyper, bare 50 meter fra kvinnens hjem.

- Det er helt forferdelig og svært skremmende. Jeg tør knapt å gå ut. Man skulle tro at folk fikk gå i fred når de var kommet opp i vår alder, sa Lilly Haugen (82) til Dagbladet i går.

Hun er overfallsofferets nærmeste nabo, og bor like ved åstedet.

- Nå må vi begynne å ha døren låst hele tiden, sier naboen.

- VELDIG BRUTALT: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde har satt inn store ressurser for å finne en eller flere gjerningsmenn etter det uvanlig voldelige ranet av 77-åringen. Arkivfoto: Scanpix
- VELDIG BRUTALT: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde har satt inn store ressurser for å finne en eller flere gjerningsmenn etter det uvanlig voldelige ranet av 77-åringen. Arkivfoto: Scanpix Vis mer