Sjekker bygdas sexvaner

Politiet skal nå sjekke sexvanene til den omstridte pinsemenigheten i Knutby etter drapet på kona til den norsk-svenske pastoren Helge Fossmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi går tungt og bredt til verks. Den 100 medlemmer store pinsemenigheten i Knutby vrenges nå med innsida ut i håp om å avdekke hva som har foregått.Den henlagte saken etter dødsfallet i 1999 blir gjennomgått på nytt. Helen Fossmo, pastorens første kone, ble funnet død i nattkjole i et badekar tomt for vann.Rykter om at den siktetede 26-åringen og den norsk-svenske pastoren brukte å smyge seg bort på nettene - og reise bort sammen, blir undersøkt.Samtidig blir menighetens syn på sex og seksualitet endevendt. Sextvang, og oppfordring til sex mens andre ser på, skal være vanlig. Ifølge Expressen undersøker politiet nå i detalj de ulike seksuelle relasjonene i menigheten.

- Det finnes forhold i øst og vest, sier Eva Glans, sjef i Uppsala-politiet. Knutby-menighetens kvinnesyn illustreres av en tale holdt av en pastor, som sier at kvinner skal underkaste seg sine menn, og alltid stille opp på sex når mannen vil. Mange ekteskap er arrangerte.En kvinne som kaller seg «Kristi brud», en eldre søster av den drepte Alexandra Fossmo, er øverste medlem av menigheten. Vanlige medlemmer får ikke kommunisere direkte med henne. Norsk-svenske Helge Fossmo er nr. to på rangstigen.

Død i badekaret

Helen Fossmo, mor til pastorens tre barn, mistet livet i desember 1999. Helen skal ha falt i badekaret, slått bakhodet og omkommet av skadene.

Dagen etter dødsfallet skal den Alexandra Fossmo (da 19) ha fått beskjed fra medlemmer av pinsemenigheten om å heve sin forlovelse med en annen pinsevenn, og bli Helge Fossmos nye livsledsager.

Fossmo giftet seg med Alexandra året etter, og paret levde sammen med Fossmos barn inntil Alexandra ble drept av to revolverskudd mens hun sov for snart to uker siden.

I en varetektscelle i Uppsala sitter en 26 år gammel kvinne som beviselig drepte Alexandra Fossmo. Hennes forsvarer Christer Söderbeg tviler på at hun var alene om å planlegge drapene.

- Ikke hjernen bak

- Jeg håper politiet kommer fram til at hun ikke var alene. Slik jeg har lært min klient å kjenne, er det nesten for utrolig hvis hun var det. Ingenting i hennes bakgrunn og personlighet så mye som antyder at hun kan ha vært hjernen bak forbrytelsen.

UNDERSØKES: Den drapssiktede 26-åringen føres inn til rettspsykiatrisk undersøkelse i Huddinge i går.