Sjekker drapsdømtes bevegelser

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet sjekker nå bevegelsene til drapsdømte som bor i Kristiansand-området. De tror gjerningsmannen fortsatt befinner seg i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener gjerningsmannen eller -mennene fremdeles befinner seg i Kristiansands-området. Bevegelsene til drapsdømte som bor i Kristiansand-området blir nå sjekket.

- Vårt fokus i etterforskningen ligger i Kristiansand. Der har det vært hele tida, sier kriminalsjef Arne Pedersen til NRK Kveldsnytt, uten å komme inn på hvorfor politiet nå konsentrerer seg om et relativt begrenset geografisk område.

Delvis avkledt

Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen skal ha vært delvis avkledt da de ble funnet drept i går kveld.

Ifølge TV 2 skal de to likene ikke ha vært ille tilredt da de ble funnet. Politiet skal være på jakt etter en seksualforbryter eller en sinnsyk gjerningsperson.

Det er over et døgn siden at Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet drept i Baneheia i Kristiansand. Politiet skal i dag ha funnet tekniske bevis for at jentene ble drept med et slag- eller stikkvåpen, men vil ikke bekrefte dette overfor Dagbladet i kveld.

Sjekker navngitte personer

20 tjenestemenn fra politiet gikk i kveld fra dør til dør for å snakke med personer i nabolaget for å finne ut om de kan ha sett eller hørt noe som kan hjelpe politiet i jakten på drapsmannen.

I tillegg sjekker nå politiet navngitte personer de har spesielle grunner til å undersøke nærmere.

Det ligger to psykiatriske institusjoner i nærheten av stedet der jentene ble funnet. Vest-Agder sentralsykehus ligger øst for funnstedet, Solvang psykiatriske vest for stedet jentene ble funnet, og ved begge institusjonene er det pasienter som tidligere har forbrutt seg mot barn.

Flere personer, blant annet to pasienter ved Vest-Agder sentralsykehus som kom tilbake fra permisjon senere enn de skulle, er nå sjekket ut av saken.

Klokka 19.20 avsluttet de fire tekniske åstedsgranskerne arbeidet på stedet der jentene ble funnet. Med seg hadde de fire poser med bevis fra funnstedet, bevis som sannsynligvis vil bli viktig i den videre etterforskningen.

Forfulgt tidligere?

De drepte jentene skal også tidligere ha opplevd at en mystisk mann fulgte etter dem under en badetur, melder TV 2 i kveld.

De to jentene gikk ofte på badetur sammen i Baneheia. Etter en av disse badeturene skal Lena Sløgedal Paulsen ha fortalt skolevenninner at en mystisk mann hadde fulgt etter henne og Stine Sofie Sørstrønen etter badingen.