Sjekker enda en forlatt koffert ved militærleir med bomberobot

Avsperringer ved Sessvollmoen på Gardermoen. Lignende funn ved Haakonsvern i Bergen var ufarlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder fra politiaksjonene eller tips om koffertfunnene / sikkerhetstiltak - send mms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Politiet har i samarbeid med Forsvaret sperret av et stort område ved Sessvollmoen på Gardermoen etter at det ble oppdaget en frittstående koffert på en parkeringsplass ved leiren.

- Såvidt jeg forstår er det funnet en antatt gjenglemt koffert på en parkeringsplass rundt 60-70 meter fra innkjørselen til Sessvollmoen. Som alle vet vil funn av gjenglemt bagasje på denne måten føre til at et område blir avsperret og at vi må gjøre nødvendige undersøkelser, sier pressetalsmann for Forsvaret, Bent-Ivan Myhre, til Dagbladet.

Han understreker at Forsvaret ikke kjenner til trusler som kan knyttes til koffertfunnet.

- Det er nå politiet som leder arbeidet med å rutinemessig få sjekket ut bagasjen. På Sessvollmoen er det tilgjengelig robot som kan bistå i undersøkelsen, opplyser Myhre.

Meldingen kom i 16-tida, samtidig som bombeeksperter fra politiet og Forsvaret ennå jobbet med å sjekke innholdet i tre kofferter som ble funnet på en bussholdeplass ved Haakonsvern i Bergen. Disse koffertene er nå undersøkt av politiets bombegruppe, som har slått fast at innholdet er ufarlig.

De to episodene settes foreløpig ikke i sammenheng, og det skal ikke være noe synlig mistenkelig med noen av de aktuelle koffertene utover at de er gjensatt.