- Sjekker flere interessante tips

Jentene som ble utsatt for grove overgrep i Asker, avhøres på barnehuset i dag.

AVHØRES PÅ BARNEHUSET:  De to småjentene som fredag skal ha blitt utsatt for overgrep i dette skogholtet på Borgen i Asker, er i dag i dommeravhør på barnehuset. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
AVHØRES PÅ BARNEHUSET: De to småjentene som fredag skal ha blitt utsatt for overgrep i dette skogholtet på Borgen i Asker, er i dag i dommeravhør på barnehuset. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet leter fortsatt etter en ukjent gjerningsmann som skal ha forgrepet seg på to jenter under skolealder i Asker på fredag.

Etter at politiet gikk ut å ba publikum om hjelp mandag, har det imidlertid kommet inn en rekke tips, noen av dem interessante.

- Vi har fått flere tips som er interessante, og som vi jobber med. Det er vi takknemlig for, sier kriminalsjef Nina Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Likevel etterforskes saken fortsatt bredt.

-Fortsatt er vi der at vi foretar rundspørringer og avhør. Vi har en ukjent gjerningsperson som vi har som mål å pågripe, og går bredt ut, understreker Bjørlo.

De to ofrene, som er under skolepliktig alder, avhøres i dag på barnehuset i Oslo.

Det er gått fem dager siden overgrepene skal ha skjedd, men Bjørlo synes ikke dette er problematisk.

- Nei. Systemet er slik at når ofrene er under 16 år så skal det tas opp rettslige dommeravhør. Dette er bevisopptak for at barna skal slippe å forklare seg i retten senere. Etter reglene skal dette skje innen 14 dager, men vi gjør det så raskt vi klarer. Vi har også gjennomført en foreløpig samtale med jentene tidligere, sier hun.

I tillegg til det taktiske arbeidet, har politiets teknikere undersøke åstedet etter spor.
 
- Vi har ting som blir sikret og som vi jobber videre med, men det er for tidlig å si hva som ligger i dette, sier kriminalsjefen.

Det var fredag mellom klokken 17-18 at ovegrepet mot de to barna skal ha skjedd i et skogholt like ved Huldreveien 65-69 på Borgen i Asker. Politiet beskriver overgrepet som grovt.