Frogner-drapet:

Sjekker flere motiv bak Frogner-drapet

Drapssiktet mann fortsatt på sykehus - ikke avhørt.

FLERE MULIGE MOTIVER: Politiadvokat Rita Parnas informerer om at politiet ser på andre mulige motiver enn byggestriden i Frogner-drapet. 3. mai 2021 VIDEO: Vegard Krüger REPORTER: Øystein Andersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fem dager etter at Fevziye Kaya Sørbø (51) ble skutt og drept på åpen gate på Frogner i Oslo, mener politiet fortsatt at byggestriden mellom offeret og den drapssiktede mannen er hovedmotivet.

- Vi sjekker også andre mulige motiver, sier politiadvokat Rita Parnas til Dagbladet mandag.

Hun vil ikke konkretisere «andre mulige motiver» av hensikt til etterforskningen.

Den drepte kvinnen hadde fått Oslo tingretts medhold i å ta pant i drapssiktedes bolig på Jar i Bærum for om lag 12 millioner kroner. Bakgrunnen var kvinnens misnøye med drapssiktedes økonomiske disposisjoner og organisering av en stor byggejobb han var engasjert til å styre.

KONFLIKT: Den drapssiktede mannen ble hyret inn av drapsofferet og hennes nå avdøde ektemann, i forbindelse med en byggesak, blant annet på denne adressen i Oslo. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

På sykehus - ikke avhørt

Politiet har ennå ikke avhørt mannen i slutten av 30-åra.

- Det kommer ikke til å skje de første dagene. Han er fortsatt innlagt på sykehus, og har gitt beskjed om at han ikke vil la seg avhøre nå, sier politiadvokat Parnas.

Mannens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, har en litt annen versjon av klientens forhold til avhør i saken.

- Han har ikke nektet å la seg avhøre. Han må først bli frisk og skikket til å gi en forklaring, sier Drevland til Dagbladet.

Han var sist i kontakt med drapssiktede søndag kveld, og skal på besøk på sykehuset mandag kveld.

PÅ ÅPEN GATE: Kvinnen ble drept av flere skudd i Tostrups gate på Frogner i Oslo sist onsdag morgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
PÅ ÅPEN GATE: Kvinnen ble drept av flere skudd i Tostrups gate på Frogner i Oslo sist onsdag morgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Politiet fikk den første meldingen om skytingen i Tostrups gate klokka 08.27 onsdag.

Mannen ble pågrepet med et våpen i bilen på Strand i Bærum kort tid etter skytingen. Ifølge Avisa Oslo var det politiet mener er drapsvåpenet ikke registrert med mannen som eier.

Politiadvkat Parnas sier til Budstikka at mannen ikke hadde tillatelse til å bære dette våpenet.

- Siktede hadde tillatelse til å bære jaktvåpen, men ikke våpenet som ble tatt i beslag under pågripelsen, sier Parnas.

Politiet har bedt om observasjoner og tips fra publikum om timen før drapet fra klokka 07.30.

- Politiet har fått flere tips som vi fortsatt arbeider med. Vi mener å ha god oversikt over siktedes bevegelser fram til drapet, sier politiadvokat Rita Parnas.

DREPT: Fevzie Kaya Sørbø i tolkeoppdrag på journalistkonferansen SKUP i 2019. Hun vokste opp i Tyrkia. Foto: Berit Roald, NTB.
DREPT: Fevzie Kaya Sørbø i tolkeoppdrag på journalistkonferansen SKUP i 2019. Hun vokste opp i Tyrkia. Foto: Berit Roald, NTB. Vis mer

Hun vil ikke si noe konkret hva politiet har funnet om telefonkontakt mellom offer og siktede i tiden før skuddene.

Døtrene avhørt

Dreptes to tenåringsdøtre ble avhørt av politiet fredag.

- De blir tatt hånd om av nær familie, og har en god krets av folk rundt seg, sier deres bistandsadvokat Ida Andenæs i Advokatfirmaet Elden til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer