Sjekker flere navngitte kvinner i gigantsvindel-saken

Politiet håper de er nærmere den mystiske kvinnen enn noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Etter at politiet i går kveld etterlyste den mystiske personen, som de mener var med på 90-millionersvindelen mot Nordea, har de mottatt flere tips.

På Nordeas overvåkingsbilder ser man en mann (den 35 år gamle siktede red. anm) og en ukjent kvinne komme inn i banken. Kvinnen trekker en kølapp som om det skulle være et hvilket som helst bankbesøk. Men politiet mener personen utgir seg for å være en styrtrik kvinne i midten av 60-årene.

Med falsk fullmakt klarer de å overføre 89,4 millioner kroner til en annen konto. 60 av millionene forsvinner senere til i flere porsjoner til en bankkonto i Dubai.

- Vi har fått flere interessante tips. Det er snakk om navn på personer som vi selvfølgelig vil sjekke ut, sier politiinspektør Gro Smogeli i Finans- og miljøseksjonen i Oslo-politiet til Dagbladet.

Bare tips om kvinner VG viser i dag til to maskører ved Nationaltheatret som mener den mystiske personen nødvendigvis ikke er en kvinne. Politiet har registrert uttalelsen.

- Vi kan ikke utelukke noe som helst, men så langt dreier tipsene seg bare om kvinner, sier Smogeli.

Kvinnen den etterlyste ga seg ut for å være, er i midten av 60-årene. Ut fra videoen tror politiet at hun i virkeligheten er yngre.

- Jeg tror det, men folk må jo selv se videoen og bedømme. Vi mener at bildene er så bra at det bør være mulig for de som jobber med henne eller kjenner henne å gjenkjenne henne, sier Smogli.

- Nærmere enn noensinne Politiinspektøren sier de ikke bare drar og pågriper personene de har fått tips om. De vil bakgrunnsjekke opplysningene før de eventuelt går til aksjoner.

- Jeg håper vi er nærmere enn noensinne, sier Smogeli.

35-åringen, som politiet mener er hovedmannen i monsterbedrageriet, erkjenner at han har noe med saken å gjøre. Tidligere i uka samtykket han til fire ukers varetektsfengsling, siktet for grovt bedrageri. En 32 år gammel bankfunksjonær i Nordea, som politiet mener har samarbeidet fra innsiden, nekter straffskyld.

Det spektakulære bedrageriet mot filialen på Tveita i Oslo skjedde 20. juli i år.