Sjekker Havnå-påstander

Politiet går nøye gjennom det som er sagt i avhørene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Stavanger er i ferd med å gå nøye gjennom opplysningene den ranssiktede Erling Mathias Havnå kom med i avhør for å sjekke om de stemmer.

- Dette innebærer at vi vil avhøre personer han har nevnt i sin forklaring og sjekke opplysningene opp mot etterforskningsmaterialet for øvrig, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt til NTB.

Ifølge Rossebø har ikke politiet noen konkrete planer om nye beslag eller ransakinger i etterkant av avhørene av Havnå.

Tirsdag og onsdag satt Havnå i lange avhør der han skal ha forklart seg om tre DNA-bevis. Disse bevisene skal i hovedsak være bakgrunnen for siktelsen mot Havnå for ranet av Norsk Kontantservice i Stavanger og Postens brevsenter i Oslo. Han er også koblet til ranet av en bank i Hemsedal, men i den saken er han ikke siktet. I avhørene skal han ha forklart seg om hvordan hans DNA kunne dukke opp på ranssteder uten at han skal ha vært til stede.

- Jeg vil ikke komme med en offentlig vurdering av hvorvidt avhørene har styrket eller svekket mistanken mot Havnå, sier Rossebø.

Politiet skal ha funnet DNA som matcher Havnås på ei slegge som ble brukt under ranet i Stavanger, men overfor Stavanger Aftenblad avviser Havnås forsvarer, advokat John Christian Elden, at dette nødvendigvis knytter ham til ranet.

- På bilder fra ranet ser vi at ranerne brukte blant annet hansker og hetter. Det eneste man kan si med sikkerhet, er at DNA på slegga ikke kan være avsatt under selve ranshandlingen. Det må ha kommet dit før ranet, sier Elden.

- Hans poeng i avhørene har vært at han kan ha gjort dumme ting og ha hatt forskjellige bekjentskaper, men han er ingen ransmann eller drapsmann, sa Elden til NTB onsdag.

Mandag neste uke vil politiet trolig avtale et nytt avhør med Havnå.

(NTB)