Sjekker hele ungdomsmiljøet

Askøy-politiet har mottatt flere tips om navngitte personer etter trusselvideoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det verste hysteriet har lagt seg i Askøy kommune dagen etter at ungdomsskolen i bygda ble videotruet på internett. Trusselvideoen ble linket til skolemassakrene i Finland og Virginia Tech i USA.

En 15 år gammel gutt er siktet for videotrusselen mot skolen. For noen uker siden ble han utvist fra skolen og skal da ha kommet med trusler mot skolen.

Les også: - Jeg skal komme tilbake og ta dere

Sjekker navngitte personer

- Det er litt roligere her i dag, men vi jobber for fullt med å etterforske saken, sier lensmann Odd Dale i Askøy til Dagbladet.no.

Politiet har mottatt flere tips om navngitte personer i saken.

- Dette dreier seg ikke om personer som skal stå bak trusselen eller være direkte tilknytta til videoen, men om personer som kan bidra med informasjon i saken, sier Dale.

Det er først og fremst ungdommer som sjekkes ut i dag.

PATRULJERER SKOLEN: Det er ingen konkrete trusler mot Erdal ungdomsskole i dag, men politiet er tilstede for å snakke med elevene og for å være synlige. FOTO: Leif Stang
PATRULJERER SKOLEN: Det er ingen konkrete trusler mot Erdal ungdomsskole i dag, men politiet er tilstede for å snakke med elevene og for å være synlige. FOTO: Leif Stang Vis mer

- Vi snakker med ungdomsmiljøet generelt, men kanskje særlig ungdom som tilbringer mye tid på møtestedet «Huset», sier han.

Les også: Sjekker ungdomshus etter trusselvideo

Ikke PC-svar

Politiet beslagla i går rundt sju PC-er fra ungdomsstedet. Disse er nå sendt avgårde til krimteknisk i Hordaland politidistrikt for videre undersøkelser.

- Vi har ikke fått noe svar fra disse undersøkelsene ennå, sier lensmannen.

Han sier det ikke er noe konkret trusselbilde mot skolen i dag, men politiet patruljerer likevel skolen.

- Vi ønsker å være synlige og tilgjengelige for ungdommen som ønsker å prate med oss, sier Dale.

Les også:
- Det var skikkelig ekkelt

- I normal aktivitet

Den 15 år gamle gutten som er siktet for trusler mot skolen ble løslatt i går. I dag er han tilbake til sine normale aktiviteter i hverdagen, som politiet formulerer det.

Lensmann Odd Dale sier at 15-åringen har forklart seg greit, men at han benekter all kjennskap til videotrusselen.

- Vi ettergår også opplysninger han kom med i avhør, men han har ikke gitt oss konkrete navn i forhold til videoen. Han benekter jo all kjennskap til den, sier Dale.

15-åringen har ennå ikke fått oppnevnt noen forsvarer.

ROLIGERE DAG: Lensmann Odd Dale i Askøy-politiet sier at stormen mot bygda har roet seg noe i dag. Men etterforskningen pågår for fullt.
UNDERSØKER GJESTER: Politiet er interessert i å komme i kontakt med ungdommer som pleier å tilbringe tid ved møtestedet Huset. Det kan være derfra trusselvideoen er lagt ut.