GARDERMOEN LØRDAG KL. 07.10:  Flypassasjerene på Gardermoen i morges lyttet til råd om å være tidlig ute. Ved 09-tiden er de lange køene borte, og innsjekkingstiden på 15 minutter er som en vanlig lørdag. - Jeg ser ingen grunn til at det skal bli noe køproblem seinere i dag, sier informasjonssjef Jo Kobro. FOTO: KJELL ERIK BERG/DAGBLADet.
GARDERMOEN LØRDAG KL. 07.10: Flypassasjerene på Gardermoen i morges lyttet til råd om å være tidlig ute. Ved 09-tiden er de lange køene borte, og innsjekkingstiden på 15 minutter er som en vanlig lørdag. - Jeg ser ingen grunn til at det skal bli noe køproblem seinere i dag, sier informasjonssjef Jo Kobro. FOTO: KJELL ERIK BERG/DAGBLADet.Vis mer

Sjekker inn på 15 minutter

Nesten som normalt på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De reisende fra Oslo Lufthavn Gardermoen har vært tidlig ute i dag og slipper lange køer og forsinkelser.

- Nå er det normalt i sikkerhetskontrollen. Det er ingen vesentlig kø, opplyser informasjonssjef Jo Kobro ved Gardermoen til NTB ved 09.30-tiden.

Det bekreftet de reisende som fryktet det verste.

Minimale køer
På Twitter strømmet det inn meldinger fra glade reisende som kunne fortelle om minimale køer i sikkerhetskontrollen lørdag morgen. Ved 09-tiden var innsjekkingstiden nede i 15 minutter.

Etter at Norsk Arbeidsmandsforbund tok ut 1.797 vektere i streik fredag ettermiddag, ble ikke minst Gardermoen berørt.

Det er streik blant 149 av vekterne ved Oslo lufthavn, og kapasiteten ved sikkerhetskontrollen er halvert.

- Det hjalp veldig at vi fikk en løsning for Parat. Vi var forberedt på at 388 skulle være i streik. Dermed er det klart at vi fikk mye bedre kapasitet enn vi fryktet, sier Kobro.

Utdrikkingslag Passasjerene er siden faren for konflikt ble kjent, blitt bedt om å møte opp i godt tid. Det har de også gjort, og har fått betalt i form av få utsettelser og ingen kanselleringer.

- Vi har hatt åpen innsjekking i hele natt med åpen sikkerhetskontroll og mye folk på innsiden. Stemningen har vært veldig god i køen ved sikkerhetskontrollen.

- Vi har hatt en del artige episoder, blant annet med en jentegjeng som skulle ut og drikke ut en brud. De hadde sang, klapp og dans og skapte skikkelig stemning i køen, forteller Kobro.

- Ikke kø seinere i idag Det var imidlertid en del kø i sikkerhetskontrollen mellom 03.30 og 05.30 natt til lørdag da kun to sluser var åpne. Klokka 6 åpnet sju til og køene forduftet.

- Trafikken er avtakende utover dagen, så jeg ser ingen grunn til at det skal bli noe køproblem i sikkerhetskontrollen seinere, fastslår Kobro.

(NTB).