Sjekker inn på 15 minutter

Nesten som normalt på Gardermoen.

 GARDERMOEN LØRDAG KL. 07.10:  Flypassasjerene på Gardermoen i morges lyttet til råd om å være tidlig ute. Ved 09-tiden er de lange køene borte, og innsjekkingstiden på 15 minutter er som en vanlig lørdag. - Jeg ser ingen grunn til at det skal bli noe køproblem seinere i dag, sier informasjonssjef Jo Kobro. FOTO: KJELL ERIK BERG/DAGBLADet.
GARDERMOEN LØRDAG KL. 07.10: Flypassasjerene på Gardermoen i morges lyttet til råd om å være tidlig ute. Ved 09-tiden er de lange køene borte, og innsjekkingstiden på 15 minutter er som en vanlig lørdag. - Jeg ser ingen grunn til at det skal bli noe køproblem seinere i dag, sier informasjonssjef Jo Kobro. FOTO: KJELL ERIK BERG/DAGBLADet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De reisende fra Oslo Lufthavn Gardermoen har vært tidlig ute i dag og slipper lange køer og forsinkelser.

- Nå er det normalt i sikkerhetskontrollen. Det er ingen vesentlig kø, opplyser informasjonssjef Jo Kobro ved Gardermoen til NTB ved 09.30-tiden.

Det bekreftet de reisende som fryktet det verste.

Minimale køer
På Twitter strømmet det inn meldinger fra glade reisende som kunne fortelle om minimale køer i sikkerhetskontrollen lørdag morgen. Ved 09-tiden var innsjekkingstiden nede i 15 minutter.

Etter at Norsk Arbeidsmandsforbund tok ut 1.797 vektere i streik fredag ettermiddag, ble ikke minst Gardermoen berørt.

Det er streik blant 149 av vekterne ved Oslo lufthavn, og kapasiteten ved sikkerhetskontrollen er halvert.

- Det hjalp veldig at vi fikk en løsning for Parat. Vi var forberedt på at 388 skulle være i streik. Dermed er det klart at vi fikk mye bedre kapasitet enn vi fryktet, sier Kobro.

Utdrikkingslag Passasjerene er siden faren for konflikt ble kjent, blitt bedt om å møte opp i godt tid. Det har de også gjort, og har fått betalt i form av få utsettelser og ingen kanselleringer.

- Vi har hatt åpen innsjekking i hele natt med åpen sikkerhetskontroll og mye folk på innsiden. Stemningen har vært veldig god i køen ved sikkerhetskontrollen.

- Vi har hatt en del artige episoder, blant annet med en jentegjeng som skulle ut og drikke ut en brud. De hadde sang, klapp og dans og skapte skikkelig stemning i køen, forteller Kobro.

- Ikke kø seinere i idag Det var imidlertid en del kø i sikkerhetskontrollen mellom 03.30 og 05.30 natt til lørdag da kun to sluser var åpne. Klokka 6 åpnet sju til og køene forduftet.

- Trafikken er avtakende utover dagen, så jeg ser ingen grunn til at det skal bli noe køproblem i sikkerhetskontrollen seinere, fastslår Kobro.

(NTB).