Sjekker knivmorder

KRISTIANSAND (Dagbladet): En 42 år gammel knivmorder befant seg fredag kveld bare noen få hundre meter unna stedet der Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen ble funnet drept. Politiet skal nå sjekke hans bevegelser og eventuelle alibi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seint i går kveld fikk Dagbladet bekreftet at 42-åringen fortsatt ikke er sjekket ut av den bestialske drapssaken. Mannen er dømt for et brutalt knivdrap, flere drapsforsøk og legemsbeskadigelser mot fem tilfeldige ofre, på fire forskjellige steder i Kristiansand i juni 1987. Den drapsdømte mannen er én av flere interessante personer etterforskerne nå må kartlegge nærmere.

Venner avhørt

Dagbladet får bekreftet at den 42 år gamle mannen fra Kristiansand fredag ettermiddag og kveld befant seg sammen med kamerater ikke langt fra åstedet i Baneheia. De to ungjentene ble brutalt drept fredag kveld. 42-åringens venner skal ha gitt utrykk for at de var bekymret for kameratens tilstand, og vurderte å kontakte sykehus eller politiet. En del av vennene ble i går avhørt av politiet.

Politieetterforskerne understreket i går kveld overfor Dagbladet at det er naturlig at de nå sjekker tidligere straffedømte personer i området. Likevel blir det presisert at det er påfallende dersom det befant to brutale mordere i få hundremeters omkrets, da jentene ble myrdet. To mannlige psykiatriske pasienter som fredag kveld ikke kom tilbake i tide fra permisjon fra Vest-Agder sentralsykehus, ble i går kveld avhørt og sjekket ut av saken.

Kriminalsjef Arne Pedersen ved Kristiansand politidistrikt bekrefter Dagbladets opplysninger om at den drapsdømte 42-åringen var i området ved Kristianiafjorden i Baneheia fredag kveld. Utover dette ønsker ikke kriminalsjefen å kommentere mannens eventuelle rolle i saken.

- Vi er veldig, veldig tidlig i etterforskningen. Vi har ingen mistenkte, men vi har mye interessant materiale å jobbe med. Vi jobber bredt og holder alle muligheter åpne, sier Pedersen.

Knivraid
Den nå 42 år gamle mannen ble i 1988 dømt til ubetinget fengsel i 11 år, og fem års sikring. Mannen gikk amok med kniv mens han var beruset av både narkotika og alkohol. Da han ble arrestert, fant politiet tre kniver på ham. I tillegg ble det funnet et helt arsenal av større kniver. 42-åringens knivraid startet da han kastet seg over, og forsøkte å stikke, en sovende 34 år gammel mann i en båt fortøyd i Gravane, ikke langt fra Fiskebrygga i Kristiansand.

- Jeg hadde sovet noen timer da jeg plutselig kjente kniven mot halsen. Han kjørte den rett i meg uten å si et ord. Mannen virket fullstendig gal og rasende, fortalte offeret til Dagbladet etter hendelsen der han delvis ble skalpert. Deretter forflyttet mannen seg noen hundre meter til Tresse, der han angrep en beruset 28-åring som sov på gressplenen. Offeret ble tildelt flere kraftige knivstikk i hodet. Offeret ble påført kraniebrudd og døde noen dager seinere uten å ha kommet til bevissthet.

40 politietterforskere jobber nå natt og dag med det brutale dobbeltdrapet. I går kveld hadde politiet fått inn over 250 tips. I natt jobbet etterforskerne med å analysere og kominere de mange tipsene.

Tung dag: Politi og hjelpemannskap hadde den tunge jobben med å bære likene av de to jentene fra åstedet.