MISTENKT FOR DOBBELDRAP: To menn, 41 og 70 år gamle, ble i går funnet knivdrept i Växjö i Sverige. En 34 år gammel kvinne, avbildet, ble senere pågrepet og mistenkt for drapet. Hun sjekkes nå også opp mot et annet drap i 2005. Foto: EXPRESSEN/SCANPIX
MISTENKT FOR DOBBELDRAP: To menn, 41 og 70 år gamle, ble i går funnet knivdrept i Växjö i Sverige. En 34 år gammel kvinne, avbildet, ble senere pågrepet og mistenkt for drapet. Hun sjekkes nå også opp mot et annet drap i 2005. Foto: EXPRESSEN/SCANPIXVis mer

Sjekker kvinne (34) opp mot tredje knivdrap

Tatt for dobbelmord i Sverige i går. Skal DNA-testes for et uoppklart drap i 2005.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En 34-årig kvinne, som i går ble tatt for dobbeldrap i Växjö i Sør-Sverige, sjekkes nå opp mot et tredje mord, melder Expressen.se.

Maria Johansson (36) ble knivdrept på arbeidsplassen, en liten sybutikk i sentrale Göteborg, i 2005. Drapet ble aldri oppklart, men DNA-analyser av blodspor viser at en kvinne sto bak.

På bakgrunn av overvåkningsbilder gikk politiet den gang ut med en fantomtegning samt signalement av en kvinne i tidlig middelalder med mørkt hår. Nå håper de på å oppklare den fem år gamle drapssaken.

- Vi kommer til å sørge for at DNA-prøver fra 34-åringen kjøres mot DNA-sporet i tøybutikken, sier Peter Thylén ved Göteborgs-politiet til Expressen.se.

To knivdrept i gårDet var i går formiddag at to menn ble funnet drept i to forskjellige bolighus i Växjö. Kvinnen ble pågrepet ikke lenge etter.

Det første offeret, en mann (41), ble funnet knivdrept i sin egen leilighet i 09-tida da moren kom på besøk.

To timer etter ble det andre offeret, en mann (70) funnet hardt skadd i en trappeoppgang, 2,5 kilometer unna det første funnstedet.

Også han var stukket med kniv. 70-åringen døde senere på dagen.

Fant blod våpen
Klokka 12.35 fikk politiet flere meldinger fra en buss, langt unna åstedene, etter at en kvinne om bord sa hun hadde drept to menn.

- På plassen pågrep vi en kvinne uten dramatikk. I veska hennes fant vi et blodig skjærevåpen som begge mennene kan ha blitt drept med, sier Stefan Carlsson ved Växjö-politiet under en pressekonferanse, melder Expressen.

Kvinnen, som ifølge politiet gir et «forvirret inntrykk», skal ha valgt å ikke svare på spørsmål under søndagens avhør.

- KjæresterPolitiet arbeider nå med å kartlegge mulige motiv og relasjonene mellom den pågrepne kvinnen og mennene.

Hennes mor hevder overfor Expressen at datteren og den drepte 41-åringen var et par. Politiet ønsker ikke å bekrefte dette utover at «de kjente hverandre».

Hvilken relasjon den drapsmistenkte kvinnen eventuelt hadde med 70-åringen er foreløpig ukjent.

DREPT I SYBUTIKK: 2005-drapet på Maria Johansson i Göteborg ble aldri oppklart. Nå sjekkes den dobbeldrapsmistenkte 34-åringen opp mot saken. Foto: PRIVAT/EXPRESSEN
DREPT I SYBUTIKK: 2005-drapet på Maria Johansson i Göteborg ble aldri oppklart. Nå sjekkes den dobbeldrapsmistenkte 34-åringen opp mot saken. Foto: PRIVAT/EXPRESSEN Vis mer