Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekker likfunn opp mot Trude-saken

LUSTER (NTB): Politiet sjekker om likfunnet i Luster i Sogn kan ha sammenheng med drapet på Trude Espås. Den døde mannen har flere likheter med mannen som er etterlyst for drapet på Espås i Geiranger 8. august i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningslederen i Trude-saken, førstebetjent Asbjørn Hansen ved Kriminalpolitisentralen i Oslo (Kripos) mener at sannsynligheten er liten for at det er en forbindelse mellom likfunnet og drapet.

- Vi har fått navnet og har kontrollert det opp mot våre opplysninger. Foreløpig er det ikke funnet noe som tilsier at de to sakene har en tilknytning. Det må komme nye opplysninger fra etterforskerne i Luster før vi eventuelt går videre på dette, sier han til NTB

Trolig tysk

Den ettersøkte i Trude-saken snakket tysk til et vitne. Tirsdag kom det fram at mannen som er funnet død i Luster trolig var tysk eller fra et tysktalende område, siden det ble funnet tyske tabletter og flere toalettartikler med tyske navn i området der hodeskallen og skjelettet ble funnet.

Luster lensmannskontor bekrefter overfor NTB at søk med hund tirsdag ettermiddag førte til funn av en lommebok som trolig tilhørte avdøde. Lommeboken inneholdt førerkort, bankkort og andre identifiserende opplysninger. Politiet har ennå ikke gått ut med opplysninger om nasjonalitet, men etter det VG erfarer skal navnet som står i identifikasjonspapirene være tysklignende.

Dødstidspunkt

Politiet vil nå kunne studere bevegelsene på mannens bankkonti. Dette kan avsløre om han har vært i Geiranger på den tiden da Trude Espås ble drept, 8. august i fjor. Men navnet er ifølge førstebetjent Hansen ikke på listen over personer som politiet er sikre på at var i Geiranger denne dagen.

Et avgjørende punkt for å se om det er grunnlag for å koble likfunnet til Trude-saken, vil bli å finne ut når mannen døde. Han har trolig tatt sitt eget liv. Foreløpig tror lensmannen i Luster, Asle Karoliussen, at han tidligst kan ha dødd i september i fjor.

- En lignende jakke mannen hadde på seg, kom i salg hos Dressmann først i september i fjor. Vi tror derfor at mannen kjøpte en Dressmann-jakke tidligst på den tiden. Men dette vil vi undersøke nærmere, sa Karoliussen til NTB tirsdag.

Rundt 40 år

Den foreløpige obduksjonsrapporten fra Gades institutt i Bergen, som kom tirsdag ettermiddag, viser ifølge VG at liket er av en mann på rundt 40 år. Høyden er anslått til cirka 185 centimeter. Begge disse opplysningene stemmer godt overens med beskrivelsen av den ettersøkte i Trude-saken.

Likfunnet ble gjort ved riksvei 55 vest for Turtagrø i Luster. Strekningen fra Geiranger kan ifølge VG tilbakelegges til fots i løpet av tre-fire dager, enten langs veien eller over fjellet. Luster lensmannskontor er derfor interessert i å komme i kontakt med bilister som har tatt med seg haikere i dette området.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!