Sjekker Millehaugens mentale tilstand

Oslopolitiet mener drapsmistanken mot 40-åringen er styrket.

SIKTET FOR DRAP: Kriminalpolitiet hevder å ha bedre kort på hånda mot Stig Millehaugen (t.v.), etter å ha etterforsket saken i snart fem måneder. Hans forsvarsadvokat Morten Furuholmen til høyre. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
SIKTET FOR DRAP: Kriminalpolitiet hevder å ha bedre kort på hånda mot Stig Millehaugen (t.v.), etter å ha etterforsket saken i snart fem måneder. Hans forsvarsadvokat Morten Furuholmen til høyre. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Oslopolitiet vil be om en rettspsykiatrisk undersøkelse av drapssiktede Stig Millehaugen (40).

Dette går fram av en fengslingskjennelse fra Oslo tingrett i saken mot Millehaugen.

Vil neppe snakke
Forsvarer Morten Furuholmen sier til Dagbladet at han ikke har snakket med Millehaugen om at politiet vil be tingretten oppnevne to sakkyndige for å foreta en observasjon.

- Men jeg tror ikke min klient vurderer dette som en aktuell problemstilling, sier Furuholmen.

Dette kan bety at Millehaugen vil nekte å snakke med rettspsykiaterne, slik at de er nødt til å støtte seg til politidokumenter og eventuelt samtaler med personer som kjenner Millehaugen. Psykiaterne vil også observere Millehaugen under en eventuell rettssak.

Han ble i 1993 i daværende Eidsivating lagmannsrett dømt til fengsel i 17 år, etter blant annet å ha drept en fengselsbetjent. Etter det Dagbladet forstår, kan det bli forvaringsdom på 40-åringen, om han blir funnet skyldig i drapet på Mohammed «Jeddi» Javed (28) på Haugerud i Oslo i januar.

Vil holde han i varetekt
Kriminalpolitiet hevder å ha bedre kort på hånda mot 40-åringen, etter å ha etterforsket saken i snart fem måneder. Dette slutter tingretten seg til i den omtalte kjennelsen.

- Selv om mistanken er styrket, gjenstår det ytterligere etterforsking. En løslatelse nå vil medføre en nærliggende fare for at siktede vil forspille bevis ved å kontakte andre personer, som det er sannsynlig er involvert, og som ennå ikke er avhørt konkluderer retten.

Millehaugen møtte ikke i fengslingsmøtet. Han hadde imidlertid meddelt retten at han begjærte seg løslatt.