Sjekker navngitte menn

Førde-politiet har fått inn sju nye tips i forbindelse med drapet på Anne Slåtten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går gikk politiet i Førde ut med etterlysning og fantomtegning av en mann i mørk hettegenser. Vitner mener å ha sett en mann som passer beskrivelsen på tre ulike steder i Førde sentrum like etter drapet på 23 år gamle Anne Slåtten.

- Vi har fått inn til sammen sju tips etter at vi gikk ut med etterlysningene i går ettermiddag. Det dreier seg om navngitte personer som pleier å bruke slike gensere, sier politibetjent Gunnar Englund ved Førde og Naustdal lensmannskontor til Dagbladet.no.

Ifølge Englund har politiet fått tips om personer fra både Førde og andre steder, og disse sjekkes nå av politiet. En mann har også meldt seg selv, fordi han befant seg i Førde på drapsnatta, og trodde han kunne ligne på beskrivelsen av «hettemannen».

- Personer er tatt inn til avhør, men jeg vil understreke at vi ikke er noe nærmere en mistenkt i saken. Ingen er blitt etterlyst som annet enn vitner, sier Englund.

Sett tre steder

Klokka 08.35 mandag 7. juni så et vitne en mann i mørk hettegenser komme ut fra buskaset ved åstedet i Angedalsveien. Et døgn tidligere ble Anne Slåtten kvalt og drept her, men på dette tidspunktet er det ennå tre timer til hun blir funnet.

En drøy halvtime seinere ble en mørkledd hettemann fanget opp av et overvåkingskamera på Esso-stasjonen ved elva Jølstra i Førde. Det er disse uskarpe videobildene fantomtegningen er laget etter.

En mørkkledd mann med hettegenser er også sett syklende i stor fart bort fra åstedet omtrent samtidig som sykepleierstudenten ble funnet drept. Vitnet tror syklisten er en mann i tjueåra, som er rundt 180 centimeter høy. Han skal ha hatt på seg svart munkejakke med hetta snørt tett igjen, beige vest, og utvasket dongeribukse.

Samme mann?

Alle tre observasjonene er gjort i Førde sentrum samme morgen og formiddag, og alle gjelder en mørkkledd mann med hette.

- Vi har ingen holdepunkter for å si at dette er samme mann, sier politibetjent Gunnar Englund.

- Men vi kan heller ikke avvise det, legger han til.

- Tid og sted stemmer godt, så det være samme person. Men vi kan ikke si noe sikkert. Derfor ber vi vedkommende om å melde seg for politiet, sa politiinspektør Ronny Iden til Dagbladet i går.

Politiet kan heller ikke utelukke at den mørkkledde «hettemannen» er Anne Slåttens drapsmann. Ifølge Dagbladet er jn av teoriene de jobber ut fra at gjerningsmannen har vært tilbake på åstedet for å skjule spor.

Etterlyste haiker

Politiet er også svært interesserte i å komme i kontakt med en haiker som ba om skyss fra Førde sentrum til Angedalen grytidlig om morgenen på drapsdagen. I går viste politiet fram en fantomtegning av haikeren, som beskrives som en mann i 30-40-åra med mørk blondt hår, smalt ansikt, og spedbygd. Mannen hadde på seg svart jakke og ei skitten dongeribukse.

- Vi har fått inn ett tips om denne haikeren, sier Gunnar Englund til Dagbladet.no.

Førde-politiet er også interessert i å snakke med andre vitner som oppholdt seg i Førde i timene rundt drapet. Blant dem en flaskesamler som ble observert ved et kjøpesenter i sentrum klokka 03 natt til søndag 6. juni, kun timer før Slåtten ble drept.

Kvalt og drept

I øyeblikket jobber 19 politifolk med drapssaken, deriblant 3-5 Kripos-betjenter. Over 1000 ulike vitner er avhørt, og alle bankuttak, videovervåking og mobilsamtaler i Førde på drapsnatta kartlegges.

- Vi har ingen mistenkte i saken, men vi har godt håp om å finne gjerningsmannen. Vi tror og håper han finnes i etterforskningsmaterialet, sa politiinspektør Ronny Iden til Dagbladet.no i forrige uke.

Sykepleierstudenten Anne Slåtten (22) ble funnet kvalt og drept mandag 7. juni klokka 12.20. Hun lå død i et buskas nær Førde sentrum. Da hun ble funnet hadde hun vært savnet i over et døgn, etter at hun ikke møtte til jobb på Førde sykehjem. 22-åringen ble drept på vei til jobb tidlig søndag morgen.

«HETTEMANNEN»: En mann som passer til denne bekrivelsen er observert tre ulike steder i Førde like etter drapet på Anne Slåtten.
«HAIKEREN»: Fantomtegning av mannen som skal ha bedt om skyss i Førde sentrum drapsnatta.
DREPT: Anne Slåtten (23).