DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. Politiet sjekker nå navngitte personer. Foto: Privat
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. Politiet sjekker nå navngitte personer. Foto: PrivatVis mer

Sjekker navngitte personer etter at Olav (12) ble kjørt i hjel

Bilføreren som kjørte ned Olav Hovda i Klepp har ennå ikke meldt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er Aftenbladet som forteller at politiet nå sjekker navngitte personer, da sjåføren av bilen ennå ikke har meldt seg.  

- Vi får hele tiden inn tips om nye folk og nye biler som vi sjekker ut. Noen ganger tar vi direkte kontakt med eier for å sjekke hvordan eventuelle skader har oppstått. Vi har fortsatt mange tips på blokka som fortsatt ikke er sjekket ut, sier lensmann i Klepp, Hans Kyllingstad, til avisa. 

Dør-til-dør-aksjonen som ble iverksatt søndag, fortsetter i dag, og politet forteller til avisa at de merker et stort engasjert i saken. 

- Det er kommet flere tips i løpet av natta. Vi har sjekket ut en del. Noe må vi undersøke nærmere nå fra morgenen av. Vi merker et stort engasjement i forhold til hvor mange som ringer inn og tipser. Dette er helt klart en sak som opptar folk, sier operasjonsleder Karstein Tendenes i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet mandag morgen.

12 år gamle Olav Hovda ble påkjørt bakfra da han og faren gikk på rulleski på Lalandsvegen, fredag kveld. Bilføreren stakk fra stedet, og politiet har siden drevet klappjakt på en sjåfør av det som trolig er en mørkerød bil

Olav døde lørdag

En 24-årig mann ble søndag pågrepet og siktet for påkjørselen, men ble senere sjekket ut av saken, da politiavhør slo fast at han ikke kunne ha vært involvert i den tragiske hendelsen. 

Gutten skal ha blitt kastet opp i lufta, og landet utenfor kjørebanen. 

Til Aftenbladet sier Kyllingstad at det ikke er mulig at føreren av bilen ikke har merket at han har kjørt på barnet.

Hendelsen har også gått kraftig inn på det norske langrennsmiljøet. Sportssjef Åge Skinstad i Norges skiforbund sier til Dagbladet at 12-åringen var spesielt fan av Petter Northug. 

- Det er ufattelig tragisk når sånne ting skjer, sier Petter Northug til Dagbladet om ulykka, gjennom sin manager Lars Gilleberg.

Langrennslandslaget ga bort sin Tour de Ski-trofé til guttens etterlatte

 - Det er en liten markering som ble bestemt i går (lørdag), at vi skulle gi denne lagpremien til de etterlatte dersom vi vant den. Han (Olav) var en veldig fan av skilandslaget generelt, og kanskje spesielt Petter, sa Skinstad til Dagbladet.