Sjekker navngitte personer

Minst to personer er fortsatt ikke sjekket ut av Baneheia-etterforskningen. De to er avhørt etter at politiet fikk laget fantomtegninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tre fantomtegninger har gitt to-tre forslag om lokale navn. Fortsatt arbeider vi med å kartlegge disse personenes bevegelser 19. mai. Så vidt jeg vet er disse ikke sjekket ut, sier kriminalsjef Arne Pedersen til Fædrelandsvennen.

Han ønsker ikke å antyde hva disse personene har forklart, men nøyer seg med å si at deres alibi fortsatt undersøkes.

Politiets spesialtegner, Harald Nygaard, har fått i oppdrag å lage ytterligere to såkalte fantomtegninger av personer som skal ha vært observert i Baneheia den aktuelle kvelden. Totalt vil politiet da ha fem slike tegninger.

Dusørfrist utløper

Kriminalsjefen sier at to av de fem har en del felles trekk. For de øvrige portrettene er det stor spredning i alder og utseende.

Kriminalsjefen ønsker ikke å offentliggjøre hverken tegninger eller signalement. Heller ikke stedene der observasjonene er gjort, vil politiet gjøre kjent.

- Offentliggjøring av slike opplysninger kan villede mer enn veilede. To vitner kan ha sett to personer eller én og samme person. Det var mange kryssende bevegelser i Baneheia denne kvelden, påpeker Pedersen overfor Fædrelandsvennen.

Fortsatt opererer politiet med fem til ti personer som ikke har meldt seg frivillig.

I morgen midnatt utløper datoen for dusøren på én million kroner. Pedersen er noe overrasket over at denne ikke har lokket fram avgjørende informasjon.