Sjekker navngitte personer

Politiet har fått flere tips om navngitte personer som blir sjekket opp mot voldtekten av en 10-åring ved Korsvoll skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått inn en rekke tips, og noen går på navngitte personer. Disse jobber vi nå med for å se om de kan sjekkes ut av saken, sier politiinspektør Terje Kristiansen til Dagbladet.

Flere av de navngitte personene politiet nå sjekker, er tidligere straffedømt for tilsvarende forhold.

Kan ha vært flere

Den 10 år gamle jenta ble dratt bort til ei plankehytte i skogen like ved Korsvoll skole mellom klokka 08 og 08.15 fredag 20. desember. Ei drøy uke seinere er gjerningsmannen fortsatt på frifot.

Det ble laget en fantomtegning basert på jentas forklaring, og Kristiansen oppfordrer alle som kan ha sett mannen, til å kontakte Oslo-politiet.

Vitner har sett en lys og møkkete bil med takstativ - trolig en sedan - parkert i nærheten av åstedet i tidsrommet da jenta ble voldtatt. Politiet fikk i går ikke noen nye tips om bilen, som kan knyttes til den grufulle handlingen.

Politiet vet ikke med sikkerhet om det var en eller flere personer i bilen.

Jakt på DNA

10-åringen ble utsatt for en fullbyrdet voldtekt. Dersom etterforskerne har sikret seg DNA-spor av voldtektsmannen, vil det ta noe tid før de får sjekket sporet opp mot DNA-registeret.

Dersom profilen ikke allerede finnes i registeret, er en eventuell DNA-profil lite verdt før de får sjekket det opp mot en potensiell voldtektsmann.

Politiinspektør Terje Kristiansen ønsker ikke overfor Dagbladet å kommentere om politiet sitter på gjerningsmannens DNA-profil.

Barnevoldtekten

Forbrytelsen: Ei ti år gammel jente ble voldtatt fredag morgen 20. desember på vei til Korsvoll skole i Oslo.

Tidspunkt: Overfallet skjedde mellom klokka 08.00 og 08.15 ved en sti som går til skolen. Mannen skal ha holdt i en kost med rød bust. Kosten ble funnet lille julaften på skolens idrettsplass. En huseier i Havnebakken, vel hundre meter fra åstedet, ble frastjålet en kost samtidig.

Signalement: Norsk, østlandet, ca. 20 år, 180 cm. Brune eller mørkeblå øyne og mørke øyenbryn. Pen mørk jakke, nedfelte slag. Grå genser med rund hals og vrangbord. Mørk hiphoplue med 1,5 cm brede lyseblå striper. Mørk blå dongeribukse. Trolig røyker. Svart kraftig belte med firkantet sølvspenne.

Tips politiet:

22669488 (dagtid)
22669966 (kveldstid)

ETTERLYST: Dette er tegningen av mannen som voldtok den ti år gamle jenta som var på vei til skolen.