Sjekker navngitte personer

Politiet har fått flere tips om navngitte personer som blir sjekket opp mot voldtekten av en 10-åring ved Korsvoll skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har fått inn en rekke tips, og noen går på navngitte personer. Disse jobber vi nå med for å se om de kan sjekkes ut av saken, sier politiinspektør Terje Kristiansen til Dagbladet.

Flere av de navngitte personene politiet nå sjekker, er tidligere straffedømt for tilsvarende forhold.

Kan ha vært flere

Den 10 år gamle jenta ble dratt bort til ei plankehytte i skogen like ved Korsvoll skole mellom klokka 08 og 08.15 fredag 20. desember. Ei drøy uke seinere er gjerningsmannen fortsatt på frifot.

Det ble laget en fantomtegning basert på jentas forklaring, og Kristiansen oppfordrer alle som kan ha sett mannen, til å kontakte Oslo-politiet.

Vitner har sett en lys og møkkete bil med takstativ - trolig en sedan - parkert i nærheten av åstedet i tidsrommet da jenta ble voldtatt. Politiet fikk i går ikke noen nye tips om bilen, som kan knyttes til den grufulle handlingen.

Politiet vet ikke med sikkerhet om det var en eller flere personer i bilen.

Jakt på DNA

10-åringen ble utsatt for en fullbyrdet voldtekt. Dersom etterforskerne har sikret seg DNA-spor av voldtektsmannen, vil det ta noe tid før de får sjekket sporet opp mot DNA-registeret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer