Sjekker nye spor ved familiehytte

Nye tips kan ha ført politiet videre i jakten på Benedicte Iversen. I går ble det lett ved samboerens familiehytte på Nesodden, etter tips fra publikum. Samboeren var i går i lange avhør for å bistå politiet i etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har hittil konsentrert jakten på Benedicte Iversen til Oslo sentrum.

Nå nøster politiet videre på Nesodden. Kriminalteknikere fra Oslo politidistrikt besøkte i går Bomansvik, der de saumfarte strandkanten og bebyggelsen i området.

Viktige tips

Tre momenter har brakt politiet ut av byen:

  • Familien til Benedictes samboer Espen Bautz-Holter har hytte i Bomansvik. Naboer bekrefter at også Benedicte har vært på hytta tidligere.
  • Tips fra publikum har ført til fornyet interesse: Politiavdelingssjef Finn Abrahamsen bekrefter at politiet har fått meldinger om en bestemt gjenstand ved hytta.

- Denne er i dag sjekket, og er uinteressant for oss, sier Abrahamsen. Han ønsker likevel ikke å opplyse om hvilken gjenstand det er snakk om.

  • Politiet bekrefter også å ha fått tips om at samboeren var ved hytta den dagen Benedicte forsvant.

- Men vi kan ikke si med sikkerhet om det var samboeren disse tipserne tror de har sett, sier Abrahamsen.

I lange avhør

Samboeren var i går blant mange som igjen ble avhørt av Oslo-politiet. Det flere timer lange avhøret beskrives av politiet som ren rutine. Samboeren har status som vitne i saken.

- Han har mye informasjon om savnete, og er kanskje den som kjenner henne best, sier Finn Abrahamsen. Han ønsker ikke å opplyse hva 29-åringen har forklart i avhørene, heller ikke om samboerens bevegelser 2. påskedag.

- Alt jeg kan si, er at det ikke er kommet fram nye ting som har brakt oss nærmere en løsning på forsvinningsgåten, sier Abrahamsen.

- Vitneavhørene oppleves av oss som en nødvendig del av etterforskningen. Vi bidrar alle så godt vi kan, sier Benedicte Iversens tante, Sidsel Grasli, til Dagbladet.

Vond ventetid

Familiene til samboerparet samt flere venner var også i går samlet på bopelen i Grønnegata i Homansbyen. Sidsel Grasli beskriver ventetida som vond.

- Jeg tror ikke noen egentlig kan leve seg inn i hvordan det er, sier hun.

Forsvinningen

  • Benedicte Iversen (28) har vært savnet siden mandag 1. april. Politiet har ingen sikre spor etter henne etter at hun handlet brus, røyk og batterier på 7-Eleven i Hegdehaugsveien i Oslo i 12-tida.
  • Ifølge samboer Espen Bautz-Holter (29) skulle hun på trening, en tur innom jobben og så på kafé. Etterforskningen tyder på at hun verken har vært i treningssenteret, på jobben eller noen av sine stamkafeer.
  • Tirsdag morgen, ca. 20 timer etter at hun dro hjemmefra, ble hun meldt savnet.
  • Det har ikke vært bevegelser på Iversens bankkonto etter besøket i 7-Eleven. Mobiltelefon, pass og nøkkelkort til arkitektkontoret der hun jobber, er funnet i leiligheten.

  • Rundt 1000 frivillige lette etter henne i grøntområder, turterreng og parker i Oslo og Akershus lørdag.

Siden 28-åringen forsvant har en lang rekke privatpersoner, institusjoner og organisasjoner tilbudt familien sin hjelp og støtte for å lete etter Benedicte.

- Betydelige ressurser er stilt til rådighet. Vi skal nå vurdere hva vi vil bruke, sier Sidsel Grasli.

De to familiene, og Benedictes mor og søster spesielt, retter nå en innstendig bønn til publikum:

- Følg med, hjelp oss å skaffe nye opplysninger slik at Benedicte blir funnet.

Nye avhør

Espen Bautz-Holters tvillingbror var også på politihuset i går. Både kolleger, familie og venner må regne med å møte i avhør framover.

- Hvem som har vært i avhør, ønsker jeg ikke å kommentere. Men vi fortsetter med å ta inn aktuelle personer rutinemessig, sier etterforskningslederen.

Politiets dør-til-dør-aksjon på Majorstua og i Grønnegata fortsatte i går kveld.

- Vi har fått inn mye informasjon. Noe er gjennomgått, men vi holder fortsatt på å systematisere opplysningene. Vi har nok passert 80 tips, antar Abrahamsen.

- Nesodden er av mindre interesse for oss. Vi har ikke funnet noe ved hytta som kan knyttes til forsvinningen.

Dykkersøk

Dykkere søkte etter Benedicte Iversen i Akerselva tirsdag ettermiddag. I dag kan søkene bli sluttført. Foreløpig er det ikke aktuelt å sette i gang søk andre steder, sier politiet.

GRANSKET STRANDKANTEN: Politiet lette også på brygga nedenfor hytta, men fant ikke spor av betydning.
JAKTER VED BUNNEFJORDEN: Spesialmedarbeider Petter Bakke Schnitler og kolleger fra Oslo politidistrikt lette i går ved familiehytta til Benedictes samboer (i bakgrunnen), etter å ha fått tips fra publikum.