Sjekker nye tips

Politiet står fortsatt helt uten spor men skal sjekke ut en del nye tips i helga om den forsvunnede Benedicte Iversen (28). Og dykkere skal søke i havnebassenget i Oslo og i Akerselva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå setter politiet all sin lit til at nye tips kan lede dem mot en løsning.

- Vi har fått inn en del nye tips. Disse vil vi fortsette å sjekke i løpet av helga, forteller politiinspektør Gunnar Larsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Ingen søk eller andre undersøkelser vil bli foretatt i politiets regi i løpet av de to helgedagene.

- Vi har rett og slett ingen spor å gå etter. Det er ingen bevegelse i saken, sier Larsen.

Dør til dør-aksjonene i savnedes nabolag er også avsluttet. Rundspørringene ga ingenting som politiet vil gå videre på.

Skal dykke

Familien til den savnede Benedicte Maxwell Larsen nekter å gi opp håpet om å få et svar på forsvinningsgåten. De har bedt de tre største dykkerklubbene i Oslo-området om hjelp til å søke i havnebassenget i Oslo og i Akerselva i helgen.

- Denne aksjonen er det familien som står bak. Vi vil imidlertid lede selve gjennomføringen fordi det er stor båttrafikk i havnebassenget, sier politiinspektør Larsen.

Det er ventet at om lag 100 dykkere vil stille opp lørdag morgen, men jobben de skal gjøre kan trolig beskrives som å lete etter den berømmelige nåla i høystakken.

Holdepunkter eller indikasjoner på hvor de bør lete finnes ikke, og politiet har ingen råd å gi dykkerne om hvor de bør søke.

Hva som skjer hvis politiet fortsatt står på bar bakke over helga og nye tips uteblir, ville ikke Larsen spekulere i fredag kveld.

Kom ikke igjen

Benedicte Maxwell Iversen ble sist sett like før klokken 12 2. påskedag. Da forlot hun 7-Eleven i Hegdehaugsveien i Oslo. Ifølge samboeren skulle hun på et treningsinstitutt, hun skulle innom arbeidsstedet og deretter skal planen ha vært å gå på kafé.

Familien er helt klar på at den 28 år gamle arkitekten ikke kan ha forsvunnet av egen fri vilje. Politiet jobber også ut fra at noe kriminelt har tilstøtt henne.

(NTB)

SAVNET: Benedicte Maxwell Iversen har vært savnet siden 1 april kl. 11. Signalement: 28 år, 168 cm, mørk, slank, blå øyne. Hun var kledd i mørk halvlang ullkåpe, sorte bukser og hadde en liten Adidas ryggsekk.<br> Foto: Privat