BESLAG: Politiet gjorde en rekke beslag hjemme hos den giftdrapssiktede legen samtidig som han ble fremstilt for varetektsfengsling. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BESLAG: Politiet gjorde en rekke beslag hjemme hos den giftdrapssiktede legen samtidig som han ble fremstilt for varetektsfengsling. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Sjekker om andre hadde tilgang til Annes telefoner og Facebook-profil

Politiet gransker nå Anne Linell Sundts telefoner og profiler på sosiale medier for å finne ut om andre har hatt tilgang til dem før og etter at hun skal ha blitt giftdrept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-legen i 50-åra som er siktet for drapet på sin samboer Anne Linell Sundt (39) nekter straffskyld. Samtidig som han ble varetektsfengslet 16. september, ransaket politiet hjemmet hans. Sundt ble funnet død i deres felles hjem på Oslos vestkant 12. desember i fjor. Politiet mener hun ble giftdrept.

Legen har forklart at han fant sin samboer død på dagen 12. desember. Legen har forklart at han gikk og la seg en gang etter midnatt kvelden før. Samboeren skal ha blitt sittende oppe. Kvart på fire på natta, mens legen sov, fikk han en tekstmelding fra kvinnens mobil, har TV2 tidligere meldt.

- Siktede har fremvist på sin telefon en tekstmelding han tilsynelatende har mottatt fra hennes telefon i løpet av natta. Dette er noe politiet nå undersøker, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo-politiet til Dagbladet.

Verken politiet eller siktedes forsvarer, advokat Arild Holden, ønsker å kommentere innholdet i meldingen, men ifølge Holden skal den ha vært positivt ladet.

Flere telefoner Politiets datakrimenhet foretar nå såkalt speiling av flere telefoner for å få ut innholdet fra dem.

- Vi har gjort en rekke beslag i saken, blant annet flere elektroniske enheter. Det er tatt beslag i flere telefoner som vi nå undersøker, sier Henriksbø.

Det finnes ikke mange åpenbare spor etter Anne Linell Sundt på internett og politiet undersøker om andre enn henne selv kan ha hatt tilgang til hennes kontoer på sosiale medier som Facebook, også i tiden etter at hun døde, etter det Dagbladet forstår.

- Undersøkelser på sosiale medier er en del av etterforskningen, sier Henriksbø.

Folkehelseinstituttet I tillegg til å være drapssiktet, har legen vært gransket av Helsetilsynet. Tidligere denne uka leverte legen fra seg lege-autorisasjonen sin. Han erkjenner å ha medisinert Sundt i lengre tid uten å føre journal for dette.

- Min klient har gitt beskjed til Helsetilsynet at han frivillig innleverer sin legeautorisasjon, på grunn av at han er siktet for å ha drept kjæresten, sa Holden til Dagbladet tidligere i uka.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de har et tett samarbeid med Helsetilsynet i saken.

DØDE: Anne Linell Sundt. Foto: Privat
DØDE: Anne Linell Sundt. Foto: Privat Vis mer

- Han er siktet for å ha begått et drap med legemidler. Det er mangler i journalføringen og det har vært et betydelig uttak av medisiner i perioden forut for kvinnens død som kan spores tilbake til hennes kropp. Det er påfallende at han ikke har journalført medisineringen av henne, sier Henriksbø.

Politiet samarbeider nå med Folkehelseinstituttet som undersøker kvinnens medisinbehov og historikk.

Økonomi Politiet etterforsker også siktede og avdødes økonomi, og undersøker om dette kan være et mulig motiv.

- Vi undersøker begges økonomiske situasjon og ser på om det er noe som ville være en mulig gevinst for siktede dersom hun døde, sier Henriksbø.

Dagbladet har tidligere skrevet at siktede skal ha fått en skattesmell på 2,5 millioner kroner. I sin avdøde samboers testamente skal han ha blitt tilgodesett cirka fire millioner kroner, får Dagbladet opplyst. Siktedes forsvarer har tidligere omtalt et mulig økonomisk motiv som søkt.

Henriksbø sier mistanken deres mot siktede ikke er svekket etter at han ble pågrepet på sin arbeidsplass pågripelsen 214. september. Etter det Dagbladet erfarer viser obduksjonen av kvinnen at det ble funnet store mengder av to ulike morfinpreparater i kroppen hennes og at det var dødsårsaken. Politiet mener å kunne knytte medikamentene til hennes legesamboer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram