Sjekker om det var nordmenn om bord

Uvisst om det var nordmenn ombord i ulykkesflyet.

STYRTET: Det meldes om flere overlevende etter at et fly fra Turkish Airlines styrtet under innflyging til Schipol i Amsterdam i formiddag. Det sjekkes nå om E det kan være nordmenn ombord. Foto: EPA/SCANPIX
STYRTET: Det meldes om flere overlevende etter at et fly fra Turkish Airlines styrtet under innflyging til Schipol i Amsterdam i formiddag. Det sjekkes nå om E det kan være nordmenn ombord. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): UD jobber nå på spreng for å sjekke om det kan ha vært nordmenn ombord på det styrtede flyet i Amsterdam.

- Vi har ikke fått noen informasjon om at det har vært nordmenn ombord på ulykkesflyet. Vi har vært i kontakt med våre ambassader både i Haag og Ankara som undersøker saken videre, og er i kontakt med nederlandske myndigheter, sier pressevakt i UD, Haakon Svane, til Dagbladet.no.

Han verken avkrefte eller bekrefte om det har vært nordmenn involvert, men foreløpig er det ingenting som tyder på at nordmenn er rammet.Flyet er av typen Boeing 737-400, skal ha 135 passasjerer om bord, og skal ha styrtet like før landing på Schipol i Amsterdam. Flyet var på vei fra Istanbul.

Turkish Airlines er medlem av Star Alliance - som også SAS i Norge mater passasjerer gjennom.

Det er foreløpig helt uklart hvilke nasjonaliteter passasjerene har, og hvor mange som har overlevd.

Informasjonssjef på Gardermoen, Jo Kobro, har ikke kjennskap til at dette flyet skal ha noe med Norge å gjøre.

- Turkish Airlines flyr også her på Gardemoen, sier Kobro.SAS har ikke noe videre samarbeid med Turkish Airlines annet enn at de er alliansepartnere. Det betyr at SAS-passasjerer ikke risikerer å bli flydd i et fly fra Turkish Airlines med mindre de har bestilt billett der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer