STYRTET: Det meldes om flere overlevende etter at et fly fra Turkish Airlines styrtet under innflyging til Schipol i Amsterdam i formiddag. Det sjekkes nå om E det kan være nordmenn ombord. Foto: EPA/SCANPIX
STYRTET: Det meldes om flere overlevende etter at et fly fra Turkish Airlines styrtet under innflyging til Schipol i Amsterdam i formiddag. Det sjekkes nå om E det kan være nordmenn ombord. Foto: EPA/SCANPIXVis mer

Sjekker om det var nordmenn om bord

Uvisst om det var nordmenn ombord i ulykkesflyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): UD jobber nå på spreng for å sjekke om det kan ha vært nordmenn ombord på det styrtede flyet i Amsterdam.

- Vi har ikke fått noen informasjon om at det har vært nordmenn ombord på ulykkesflyet. Vi har vært i kontakt med våre ambassader både i Haag og Ankara som undersøker saken videre, og er i kontakt med nederlandske myndigheter, sier pressevakt i UD, Haakon Svane, til Dagbladet.no.

Han verken avkrefte eller bekrefte om det har vært nordmenn involvert, men foreløpig er det ingenting som tyder på at nordmenn er rammet.

Flyet er av typen Boeing 737-400, skal ha 135 passasjerer om bord, og skal ha styrtet like før landing på Schipol i Amsterdam. Flyet var på vei fra Istanbul.

Turkish Airlines er medlem av Star Alliance - som også SAS i Norge mater passasjerer gjennom.

Det er foreløpig helt uklart hvilke nasjonaliteter passasjerene har, og hvor mange som har overlevd.

Informasjonssjef på Gardermoen, Jo Kobro, har ikke kjennskap til at dette flyet skal ha noe med Norge å gjøre.

- Turkish Airlines flyr også her på Gardemoen, sier Kobro.

SAS har ikke noe videre samarbeid med Turkish Airlines annet enn at de er alliansepartnere. Det betyr at SAS-passasjerer ikke risikerer å bli flydd i et fly fra Turkish Airlines med mindre de har bestilt billett der.

Ved kommunikasjons-avdelingen i SAS får Dagbladet.no opplyst at dette flyet ikke skal ha hatt noe med Norge å gjøre.

Flere norske reiseselskap har turer til Tyrkia, som er blitt et svært populært reisemål for mange nordmenn. Både Tyrkiareiser og detur er spesialister på Tyrkia som ferieland. Også Apollo, Star Tour og Ving har Tyrkia på programmet.

Norwegian flyr direkte til Istanbul fra Gardermoen i sommersesongen.

Dagbladet.no kommer med mer
.