Sjekker om Hagen bor lovlig

Nøtterøy kommune lurer på hva slags næring Carl I. Hagen driver med i sin 274 kvadratmeter store vaktmesterbolig i strandkanten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fremskrittspartiets formann fant for et par år siden et smutthull i lovverket og sikret seg en flott strandeiendom på Kalvetangen i Nøtterøy.

Kalvetangen er et idyllisk og populært område der en rekke av næringslokalene ser ut som flotte villaer.

- Henvendelser fra folk

Carl I. Hagen har betalt 6,7 millioner for sitt flotte industribygg ved stranda. Den innholdsrike boligen har 274 kvadratmeter bruksareal. Her er det ifølge kommunens egne planer ikke tillatt med boligbygging, men det er åpnet for såkalte «vaktmesterboliger». Men halvparten av eiendommen må brukes til næringsvirksomhet. Men det drives ifølge Nøtterøy kommune i dag ikke næringsvirksomhet på eiendommen.

Kommunen vil derfor finne ut om Hagen bor der ulovlig, skriver NRK Vestfold.

- Jeg tar opp dette fordi jeg har fått en del henvendelser fra folk som lurer på hvorfor Hagen får bo der når uten at det drives næringsvirksomhet. Vi har sendt et brev til Hagen der vi ber han redegjøre for hvilke planer han har for næringsvirksomhet på eiendommen, sier Høyres gruppeleder i Nøtterøy kommune, Reidun Sundal, til Dagbladet.no.

Hun sier videre at Hagen må følge reglene som alle andre.

- Hvis han bruker næringsdelen av eiendommen til boligformål bryter han reguleringsbestemmelsene for området. Da må han søke om bruksendring av lokalene, sier Sundal.

ØNSKET HAGEN VELKOMMEN:  Nøtterøys påtroppende ordfører Bjørn Kåre Sevik ønsker Hagen velkommen etter at næringseiendommen ble solgt til Frp-lederen i 2003. Foto: Tønsbergs Blad/Per Moe
ØNSKET HAGEN VELKOMMEN: Nøtterøys påtroppende ordfører Bjørn Kåre Sevik ønsker Hagen velkommen etter at næringseiendommen ble solgt til Frp-lederen i 2003. Foto: Tønsbergs Blad/Per Moe Vis mer

Hun er derimot ikke sikker på hva kommunen skal gjøre hvis lokalene står tomme.

Ingen kommentar

Carl I. Hagen ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK Vestfold.

- Foreløpig vil jeg bekrefte at jeg skal besvare brevet, sier han til NRK.

Da det ble kjent at Hagen hadde kjøpt eiendommen på området Kalvetangen stilte Nøtterøys påtroppende ordfører Bjørn Kåre Sevik opp på bilde i lokalavisa for å ønske Hagen velkommen.

LOVER Å SVARE: Carl I. Hagen.