Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekker om Oliver (5) er kidnappet mot løsepenger

To maskerte menn overfalt moren, den tredje mannen tok gutten. Ingen familiekonflikt, tror politiet. Leter videre i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ved 02.30-tiden i natt hadde dansk politi ikke fått noe gjennomslag i letingen etter den kidnappede gutten Oliver (5). Heller ikke den mørke stasjonsvognen som de tre maskerte kidnapperne brukte, er det kommet avgjørende tips, får Dagbladet.no opplyst hos vakthavende ved politiet på Nord-Sjælland.

Politiet går foreløpig ikke ut med noen teori om bakgrunnen for den brutale bortføringen, men det er klart at økonomiske forbindelser rundt forretningsdriften til Olivers foreldre blir gransket for å finne ut om gutten er kidnappet for løsepenger.

Flere danske medier skriver at foreldrene driver flere vellykkede restauranter og annen forretningsvirksomhet som går bra.

Det er ikke noe som tyder på at det ligger en mor-far-barn-konflikt bak kidnappingen. Olivers biologiske foreldre, som begge er av kinesisk opprinnelse, bor sammen og jobber sammen.

Begge satt i går kveld i lange avhør for hjelpe politiet nærmere en løsning på kidnappingen.

Politiet på Nord-Sjælland i Danmark slo alarm etter at Oliver (5) ble kidnappet like etter 16.30.

Moren hadde akkurat hentet gutten i barnehagen og var på vei til sin parkerte Mercedes, da tre maskerte menn sprang mot henne.

- To av dem holder moren fast, mens den tredje griper barnet og tar ham inn i den sorte stasjonsbilen, sier visepolitiinspektør Steen Nonbo ved Nordsjællands politi, skriver B.T.

UKJENT MOTIV: Politiet vet sålangt ikke hva som er motivet til mennene som bortførte Oliver (5). Foto: PRIVAT
UKJENT MOTIV: Politiet vet sålangt ikke hva som er motivet til mennene som bortførte Oliver (5). Foto: PRIVAT Vis mer

Moren fikk en albu i fjeset og skal ha begynt å blø. Hun skal også ha blitt forsøkt bedøvet under overfallet.

- Bortføringen virker planlagt, sier visepolitiinspektør Steen Nonbo til Politiken.

Politiet vet lite

Den dramatiske hendelsen skjedde utenfor Skovbakkens barnhage i Virum rundt klokken 16.30.

- Vi kjenner foreløpig ikke til noe motiv for kidnappingen, men arbeider for fullt med å etterforske saken, sier politikommisær Pælle Jørgensen til Dagbladet.no.

Politiet avhører nå femåringens foreldre i håp om at de kan fortelle noe som kan kaste lys over den dramatiske bortføringen. Ingenting tyder på at noen familiekonflikt ligger bak bortføringen, ifølge politiet.

Sikret spor

- Vi kan bekrefte at den kidnappede gutten og hans familie er av kinesisk opprinnelse, sier vaktleder ved politiet i Lyngby til Dagbladet.no.

image: Sjekker om Oliver (5) er kidnappet mot løsepenger

Kriminalteknikere jobbet i går ettermiddag med å sikre spor utenfor barnehagen, og politiet har sperret av området i nærheten.

For å sikre eventuelle DNA-spor fra kidnapperne ble moren iført en av politiets hvite overtrekksdrakter, slik at ingen sport går tapt. Like før klokka 18 ble hun kjørt bort av politiet for legeundersøkelse og videre avhør.

Ifølge B.T.s reporter kom guttens far til åstedet etter en knapp time, der satt han sammen med moren i politiets lederbil.

Helikopterjakt

Politiet leter nå etter den mørke stasjonsvognen, som har registreringsnummer 32787, ifølge Politiken. Bokstavene er ikke kjent. Patruljer er blant annet sendt til havneområdet i Helsingør, for å forhindre at gutten sendes ut av landet.

- Vi har ennå ikke funnet ut hvem bilen er registrert på, men dette er noe vi arbeider fortløpende med, sier politikommisær Pælle Jørgensen til Dagbladet.no.

Politiet bevokter grenseovergangene, broer og havnebyer. Et helikopter er også satt inn i letingen, melder Ekstrabladet.

Det er  nå offentliggjort bilder av Oliver, slik at politiet kan få hjelp av publikum til å lete etter ham. Den fem år gamle gutten er rundt 130 cm høy, og er iført grågrønn pilotjakke, dongribukser og joggesko.

Politiet kaller saken meget alvorlig. Kidnapping kan i Danmark gi opp til 14 års fengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media