Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekker om Stortinget har betalt Elis reiser

Stortingets presidentskap vil undersøke om Frps stortingsgruppe har betalt for Eli Hagen når hun har vært på politikerreiser med sin mann, Carl I. Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Presidentskapet ønsker å finne ut om Frps stortingsgruppe har betalt når Eli Hagen ikke har deltatt som ansatt i stortingsgruppa. Det bekrefter kilder med innsikt i presidentskapets arbeid overfor VG.

Ifølge skattereglene, skal reiser innberettes til skattemyndighetene for beskatning hvis politikernes ektefeller har fått reiser betalt av partigruppen.

Carl I. Hagen sier til VG at han alltid har betalt Eli Hagens turer når hun har vært med på komitérturer.

- Alle ganger Eli har vært med på komitéreiser, har jeg betalt for det, sier Hagen til VG.

Frp risikerer nå å måtte redegjøre for hvordan stortingsgruppa har brukt millioner av kroner i løpet av de siste åra.

Skatteekspert og amanuensis ved universitetet i Bergen, Hugo P. Matre, sier det ikke er noen hjemmel for stortingsgruppene å skattefritt ta med seg ektefeller på reiser.

- Alt som ikke utføres i embedets medfør er skattepliktig, og man innberetter da utgiften til ektefellen. Er hun med som ansatt, er det tilfeldig at hun også er ektefelle, og da er ikke utgiften skattepliktig, sier Matre ifølge VG.

Ifølge VG, er det flere grunner til at Stortingets presidentskap nå vil granske Frp nærmere:

VIL SJEKKE REISEREGNINGENE:  Stortingets presidentskap vil undersøke om Fremskrittspartiets stortingsgruppe har betalt for Eli Hagens reiser sammen med sin mann. Foto: ALEKSANDER  NORDAHL
VIL SJEKKE REISEREGNINGENE: Stortingets presidentskap vil undersøke om Fremskrittspartiets stortingsgruppe har betalt for Eli Hagens reiser sammen med sin mann. Foto: ALEKSANDER NORDAHL Vis mer
  • Frp-gruppen har gått inn for å betale firmabil for parlamentarisk leder Siv Jensen. De betalte også for hennes personlige trener en periode.
  • Carl I. Hagen har lagt svær stor prestisje i å sørge for at endring i regelverket, og åpenhet rundt bruk av midlene, under ingen omstendighet må få «tilbakevirkende kraft».
  • Frp fikk i fjor 16,9 millioner kroner i gruppestøtte. Bare 10,2 millioner gikk til lønn, pensjon og arbeidsgiveravgift. Resten av pengene gikk til diverse formål, som får medlemmer av presidentskapet til å reagere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling