Sjekker opp politikvinner

I Oslos underverden er politikvinner attraktive sjekkeobjekter. Kriminelle tror de kan skaffe seg hemmelig informasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For noen uker siden ble en ung kvinnelig politibetjent fjernet fra stillingen sin i Oslo. Hun hadde hatt et seksuelt forhold til en kjent kriminell. Under en ransakelse hjemme hos mannen ble det funnet konfidensielle politidokumenter.

Ingen av politikvinnens foresatte ønsker å kommentere saken.

Sjekker politidamer

Dagbladet har de siste dagene vært i kontakt med en rekke personer i det tungt belastede kriminelle miljøet i Oslo. De bekrefter at det er kjent i byens underverden at kriminelle forsøker å få et personlig forhold til kvinner ansatt i politiet.

Kvinnelige politibetjenter, politijurister og ansatte i sivile stillinger er interessante sjekkeobjekter for kriminelle.

Kriminelle har kartlagt hvor ansatte i politiet vanker.

- Skal du sjekke ei dame i politiet, bør du gå ut en onsdag eller torsdag kveld. Da er de ofte på byen. På Smuget er det et hjørne som vi kaller politihjørnet, sier en kriminell.

Han dokumenterer overfor Dagbladet at han de siste åra har hatt forhold til fire forskjellige kvinner i politiet.

To andre kriminelle ønsker først ikke å bekrefte at de har hatt forhold til politikvinner. Men de bekrefter til slutt at de har hatt slike intime relasjoner.

En kvinnelig jurist på en av Oslos politistasjoner hadde i fjor et personlig forhold til en kriminell mann. Han er straffet en rekke ganger, blant annet som bakmann i en narkotikasak.

Mistet jobben

Til tross for at politijuristen var klar over mannens bakgrunn, ønsket hun å fortsette forholdet.

Dagbladet er kjent med at den unge politibetjenten som mistet jobben sin ved en av politistasjonene i Oslo, i samtaler med ledelsen ved politidistriktet ikke forsto at det kunne være problematisk å ha et seksuelt forhold til en kjent kriminell.

Kvinnen var ikke fast ansatt i politiet, men hun var innstilt til en fast etterforskerjobb da forholdet ble oppdaget.

Flere andre politikvinner har også blitt advart av både mannlige og kvinnelige kolleger, etter at de har blitt observert sammen med kriminelle.

Intimt

Dagbladet får bekreftet at bare i løpet av de siste fire-fem åra skal kriminelle i Oslo ha hatt intime relasjoner til minst åtte forskjellige kvinner i politiet.

Forholdene som beskrives er ikke «one-night stands», men kjærestesituasjoner som har vart i opptil et halvt år. Identiteten til kvinnene er kjent blant aktørene i det tunge og hardt belastede kriminelle miljøet.

Fire forhold

Flere kriminelle og ansatte i politiet bekrefter overfor Dagbladet at de er kjent med identiteten til noen av politikvinnene som de seinere åra har pleiet nær privat kontakt med kriminelle.

- Jeg har de siste åra hatt forhold til fire kvinner i politiet. Det er klart at det ikke er tilfeldig, sier en av mennene som er nær tilknyttet det politiet kaller den harde kjernen av Tveita-gjengen.

Han var i et halvt år sammen med en kvinnelig politijurist, deretter har han hatt forhold til en høyt betrodd sekretær og to unge politibetjenter.

- Juristen ble jeg kjent med under en ferie i Alpene. Like etter at vi hadde kommet hjem, ringte hun.

Politijuristen hadde da sjekket strafferegisteret og funnet ut at jeg var dømt en rekke ganger. Men da jeg sa at det var noe jeg var ferdig med, holdt forholdet i om lag seks måneder, sier mannen.

En av betjentene ble han sammen med mens hun gikk på Politihøgskolen.

- Da hun hadde timer i data og søk i politiets hemmelige register, satt jeg ved siden av henne, sier mannen.

Dagbladet har dobbeltsjekket mannens forklaring og opplysningene om hvordan undervisningen foregikk.

- En av kjærestene mine var på antiterrorkurs i Nord-Odal. Da jeg var oppe og hentet henne, fikk jeg et rimelig godt overblikk over hvordan politiet tenker og jobber i slike situasjoner. Det er greit å vite, sier mannen.

- Men hvorfor er det så gjevt for kriminelle å sjekke politikvinner?

- På en måte blir det et slags trofé. De gir status. Selvfølgelig kan det være greit å få opplysninger også, en vet jo aldri, sier mannen.

SJEKKER: Kvinner ansatt i politiet er populære blant kriminelle. På Smuget i Oslo vanker også politiansatte. Kriminelle kartlegger hvilke kvinner som jobber i politiet, og forsøker å sjekke dem opp.