Sjekker PC for villmannskjører

Politiet jakter konkrete mistenkte etter skrytevideoen på YouTube.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Vi undersøker PCen klippet ble lagt ut fra nå i dag, sier politiførstebetjent Britt Kristin Hansen Togba ved Jevnaker lensmannskontor til Dagbladet.no.

I forrige uke gikk politiet ut og varslet full etterforskning av skrytevideoen som viste villmannskjøring i hastigheter opp mot 245 km/t på motorsykkel i Jevnakerområdet. Etter politiets utspill på Dagbladet.no, ble profilsiden og alle YouTube-videoene til gutten som la ut klippet fjernet samme kveld.

Nå sier politiførstebetjent Togba at politiet har funnet frem til 16-åringen som la ut klippet.

- Vi har fått tak i han som har lagt det ut, men ikke de som har kjørt, sier Togba.

- Det er ikke gutten som har kjørt?

- Han er seksten år, så vi tror ikke at det er han som har gjort det.

Konkrete mistenkte

Hun sier at politiet regner med å ta inn andre personer som politiet mener har stått bak kjøringen til avhør i neste uke.

Sjekker PC for villmannskjører

- Så dere har konkrete mistenkte nå?

- Ja, det har vi.

I videoen som ble publisert på den populære videotjenesten 17. februar, skrytes det åpenlyst av fartsgalskapen der motorsyklistene passerer både 50, 60 og 80-skilt i hastigheter mellom 150 km/t og 245 km/t.

Så alvorlige fartsovertredelser straffes strengt i Norge. Ved fartsovertredelser i 60-soner skal det etter Riksadvokatens retningslinjer legges ned påstand om samfunnsstraff om hastigheten er over 110 km/t, og fengsel fra og med 115 km/t. For 70-soner er grensene 120 km/t og 125 km/t, for 80-soner 130 km/t og 136 km/t, og for 90-soner 142 km/t og 150 km/t.

- Funnet på buss

Da Dagbladet.no snakket med 16-åringen i forrige uke, sa han at han hadde funnet videoklippet på bussen mellom Jevnaker og Ringerike.

- Jeg har aldri vært borte i slike saker før, så jeg er veldig redd nå. Jeg har vært så redd at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre, sa han.