Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekker PC for villmannskjører

Politiet jakter konkrete mistenkte etter skrytevideoen på YouTube.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Vi undersøker PCen klippet ble lagt ut fra nå i dag, sier politiførstebetjent Britt Kristin Hansen Togba ved Jevnaker lensmannskontor til Dagbladet.no.

I forrige uke gikk politiet ut og varslet full etterforskning av skrytevideoen som viste villmannskjøring i hastigheter opp mot 245 km/t på motorsykkel i Jevnakerområdet. Etter politiets utspill på Dagbladet.no, ble profilsiden og alle YouTube-videoene til gutten som la ut klippet fjernet samme kveld.

Nå sier politiførstebetjent Togba at politiet har funnet frem til 16-åringen som la ut klippet.

- Vi har fått tak i han som har lagt det ut, men ikke de som har kjørt, sier Togba.

- Det er ikke gutten som har kjørt?

- Han er seksten år, så vi tror ikke at det er han som har gjort det.

Konkrete mistenkte

Hun sier at politiet regner med å ta inn andre personer som politiet mener har stått bak kjøringen til avhør i neste uke.

image: Sjekker PC for villmannskjører

- Så dere har konkrete mistenkte nå?

- Ja, det har vi.

I videoen som ble publisert på den populære videotjenesten 17. februar, skrytes det åpenlyst av fartsgalskapen der motorsyklistene passerer både 50, 60 og 80-skilt i hastigheter mellom 150 km/t og 245 km/t.

Så alvorlige fartsovertredelser straffes strengt i Norge. Ved fartsovertredelser i 60-soner skal det etter Riksadvokatens retningslinjer legges ned påstand om samfunnsstraff om hastigheten er over 110 km/t, og fengsel fra og med 115 km/t. For 70-soner er grensene 120 km/t og 125 km/t, for 80-soner 130 km/t og 136 km/t, og for 90-soner 142 km/t og 150 km/t.

- Funnet på buss

Da Dagbladet.no snakket med 16-åringen i forrige uke, sa han at han hadde funnet videoklippet på bussen mellom Jevnaker og Ringerike.

- Jeg har aldri vært borte i slike saker før, så jeg er veldig redd nå. Jeg har vært så redd at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre, sa han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media