Sjekker rykter i babysak

Politiet er fullstendig uten spor etter moren som forlot det nyfødte barnet i skogen. Rykter og mistenkelige observasjoner er alt de har å gå etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammens-politiet står på bar bakke etter at tips etter tips er blitt sjekket ut av saken. De tror heller ikke den endelige obduksjons-rapporten vil fortelle dem noe mer om det fortidlig-fødte guttebarnet med lys hud som ble funnet på Konnerud utenfor Drammen onsdag.

- Vi har ikke kommet noe lenger, men vi har fortsatt noen tips som vi jobber med, sier politiavdelingssjef Håkon Grøttland ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Får ikke se sykehusjournaler

Rundt 50 tips er lagt til side etter å ha blitt sjekket ut av saken, og i dag gjør de ferdig en dør-til-dør-aksjon. Mangel på presserende arbeidsoppgaver gjør at det ikke er sikkert at politiet fortsetter etterforskninga i helga. Dersom moren ikke melder seg, kan saken forbli uoppklart.

- Det kan bli vanskelig å finne henne særlig dersom hun ikke har lokal tilknytning, sier Grøttland til Dagbladet.no.

Politiet har fått avslag på søknaden om innsyn i sykehusjournaler for å lete etter gravide kvinner som ikke har født. Eneste mulighet kan være tips fra folk som har relevant informasjon.

- Vi snakker med folk som har sett biler og personer, og som har hørt rykter og annen informasjon, sier Grøttland.

Lagt i plastpose

Politiet har ingen hypoteser om hva som kan ha skjedd. De tror ikke det ligger en kriminell handling bak babyfunnet. Kvinnen kan ha holdt graviditeten skjult og lagt barnet i skogen etter fødselen som skjedde åtte til ti uker før terminen. Politiet vet ikke når barnet ble lagt i plastposen og gjemt i skogen, men de tror det dreier seg om en uke.

- Vi gjentar oppfordringen til barnemoren om å melde seg for oss, sier Grøttland.

DNA fra barnet gjør at de lett vil kunne identifisere moren hvis de skulle få noen mistenkte.

<B>SIKRER SPOR: Politihunden Rex og politibetjent Bjørn Holm på vei inn for å avsøke området etter at teknikere fra Kripos og Drammen politkammer hadde avsluttet arbeidet i skogsområdet på Konnerud utenfor Drammen der et spebarn ble funnet død onsdag formiddag.
<B>JAKTER PÅ MOREN: Politiadvokat Kari Anne Hille Valla og rettsmedisiner Torleiv Ole Rogneim på vei vekk fra funnstedet.
<B>UTEN SPOR ETTER MOR: Teknikere fra Kripos og Drammen politkammer fant ingenting som kunne avsløre hvem som la barnet i skogen.