Sjekker seriemorder mot Espås-drapet

Oslo (ANB): Politiet i Stranda skal sjekke om den ukjente tyskeren i Espås-drapet kan være den tyske seriemorderen som ble tatt i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trude Espås (20) forsvant fra Geiranger 8. august 1996. Elleve dager senere ble hun funnet drept i en steinur i nærheten av utsiktspunktet hun sist ble sett ved.

Forrige uke ble en 47 år gammel tysk langtransportsjåfør, Volker Eckart, arrestert. Han har innrømmet å ha drept fem personer i ulike europeiske land. Norsk politi vil nå sjekke om Eckart var i Geiranger da Espås ble drept.

– Det vil ikke være unaturlig at vi sjekker navnet hans opp mot registrene vi har. Får vi ikke treff, betyr det ikke nødvendigvis at vedkommende ikke har vært her, sier lensmann Jens-Arne Hassegjerde i Stranda til TV 2 Nettavisen.

Ett av de viktigste sporene politiet i Stranda hadde i Espås-saken, var en observasjonen av en tyskspråklig mann som henvendte seg til en kvinne i nærheten av hvor Espås satt.

– Denne mannen er aldri blitt identifisert. Vi gikk ut med bilder av ham, hvor han var iført en stripete genser, sier Hassegjerde, som samtidig understreker at politiet ikke har grunn til å mistenke denne personen for å stå bak drapet.

Også i Sverige har politiet fattet interesse for seriemorderen, og de sjekker han opp mot drapet på Pernilla Hellgren i Falund i 2000. (ANB)

Foto: Expressen
Foto: Expressen Vis mer