Sjekker Sigrid-forsvinningen mot uoppklarte saker

I fjor slo serieovergriper til i samme område.

INGEN BIOLOGISKE SPOR:  En serievoldteksmann har tidligere slått til i området hvor Sigrid Giskegjerde Schjetnes (16) forsvant i helga. Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier til Dagbladet at politiet vil sjekke saken og andre voldtekssaker i området opp mot forsvinningen til Sigrid, men hittil har de ingen biologiske spor. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
INGEN BIOLOGISKE SPOR: En serievoldteksmann har tidligere slått til i området hvor Sigrid Giskegjerde Schjetnes (16) forsvant i helga. Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier til Dagbladet at politiet vil sjekke saken og andre voldtekssaker i området opp mot forsvinningen til Sigrid, men hittil har de ingen biologiske spor. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For bare ti måneder siden ble en 18 år gammel jente utsatt for en overfallsvoldtekt på Oppsal i Oslo.

Voldtekten skjedde rundt tre kilometer unna stedet hvor Sigrid Giskegjerde Schjetnes (16) mobiltelefon, sko og sokker ble funnet innenfor gjerdet til Østensjø Kanvas-barnehage natt til søndag.

Samme, ukjente mann har tidligere lokket en seksåring fra en grusvei, tatt bilder og voldtatt henne på Skjetten på Romerike i 2008. 

I 2004 onanerte han foran tenåringsjenter ved Ulsrudvannet - ett vann som også er rundt fire kilometer unna stedet hvor Schjetnes forsvant.

Ikke DNA I går bekreftet politiinspektør Hanne Kristin Rohde at politiet etter hvert også ser på uavklarte voldtektssaker i området i forbindelse med leteaksjonen etter 16-åringen. De vil også se på serievoldtektsmann-saken.

Hittil har politiet ikke funnet DNA-spor i søket etter 16-åringen.

Det er voldtektsgruppa hos Kripos som jakter på serieovergriperen som tidligere har begått overgrepene i området. Med gruppa har Norge for første gang fått et nasjonalt register over alle typer voldtektsanmeldelser, som Kripos mottar automatisk fra distriktene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer