Sjekker slektning

Elizabeth Smart (14) ble bortført nattestid fra familiens fasjonable hjem utenfor Salt Lake City. Nå sjekker politiet alibiet til en nær slektning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillesøster Mary Catherine (9) var eneste vitne da ungjenta ble bortført fra sitt eget soverom en time etter midnatt 5. juni. Halvannen uke etter kidnappingen har det kommet hverken krav om løsepenger eller noen indikasjoner på hva som har skjedd med 14-åringen. Politiet tror ikke det dreier seg om en forsvinning.

Flere mannlige slektninger har gjennomgått tester med løgndetektor. Politikilder sier nå til CNN at de sjekker en bestemt mannlig slektning videre. Det er ikke klart om han har alibi.

Scott Atkinson, politiets talsperson avviser at etterforskningen blant Elizabeths nærmeste slektninger er hovedfokus for etterforskningen.

- Vi legger ikke noe mer vekt på denne teorien enn andre, sier Atkinson.

Lillesøster Mary Catherine skal være det eneste vitnet til bortføringen. Hun er avhørt fem ganger, og politiet stoler på hennes forklaring.

- Hvis hun hadde gjenkjent kidnapperen og vært i stand til å gi oss et navn eller identifisere et familiemedlem, så ville hun sannsynligvis ha fortalt oss det, sier Atkinson.

Etterlyser omstreifer

Politiet er fortsatt på jakt etter dne arbeidsledige omstreifer Bret Michael Edmunds (26). Han ble observert kjæørende rindt i nabolaget i tiden før bortføringen. Edmunds er allerede ettersøkt for bedrageri og vold mot offentlig tjenestemann, men er ikke mistenkt for å ha bortført Elizabeth. Edmunds er 188 cm. høy, lillesøsteren skal ha beskrevet en mann som var betraktelig lavere. Men hans tilstedeværelse i nabolaget gjør at politiet ønsker å snakke med han.

Mer info

bjorn.k.bore@dagbladet.no

ENESTE VITNE: Lillesøster Mary Catherine (9) var vitne til Elizabeth Smarts (14) bortføring.
HÅPER FORTSATT: Elizabeths forsvinning har vakt stor oppsikt i USA. Her deltar flere hundre mennesker i en lysvake for ungjenta. (