Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekker Thomas' mobilsamtaler

NITTEDAL (Dagbladet): Politiet gransker nå hvem Thomas Knutsen (24) snakket med via mobiltelefon i tida før han ble skutt og drept. - Det er helt spesifikke telefonnumre som er interessante for oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier etterforskningsleder Jon Letnes. Ennå har ikke politiet fått noe gjennombrudd i saken.

Oslomannen Thomas Knutsen hadde med seg to mobiltelefoner den siste natta han kjørte drosje A-725. Disse har blitt sjekket for fingeravtrykk. Nå har politiet også tatt ut opplysninger om de siste inngående og utgående samtalene på håndsettene.

Politiet kartlegger nå hvem som står som eiere av telefonene, og hvilken tilknytning de har hatt til Knutsen. I løpet av gårsdagen fikk politiet rettslig kjennelse til å ta utskrift av loggene hos mobiloperatøren.
De viser alle utgående samtaler de siste seks månedene. I tillegg til å ha opplysninger om klokkeslett og samtalens varighet, viser loggen hvilken basestasjon samtalen startet ved.

Derfor kan utskriftene gi verdifull informasjon om Knutsens bevegelser den skjebnesvangre natta.

Åpnet taksameteret

I går hjalp Oslo Taxi til med å ta ut taksameteret av dødsdrosjen. Det skjedde i Kripos' lokaler på Helsfyr i Oslo. Taksameteret er brakt til etterforskningsledelsen i Nittedal.

Der får etterforskerne bistand av det danske firmaet som har levert utstyret, til å ta ut informasjonen som er lagret.

Det er på det rene at taksameteret ikke inneholder opplysninger om drosjens posisjon, men det kan fortelle når Knutsens siste kjøreoppdrag startet og hvor langt han kjørte.

- Opplysningene fra taksameteret skal vi ha! Dette er svært viktige opplysninger, helt essensielle i saken, sa lensmannsfullmektig Bjørn Bratteng på pressekonferansen i går ettermiddag.
I går kveld sa lensmann Oddbjørn Myhre i Nittedal til Dagbladet at politiet ennå ikke vet hvilken historie taksameteret forteller.

- Ikke gjennombrudd

Lensmann Myhre sa i går at det har kommet inn godt over 100 tips, og at mer enn 50 vitner er avhørt, men han vil ikke karakterisere noen av opplysningene som et gjennombrudd i saken.
Politiinspektør Jon Letnes ved Romerike politidistrikt sier til Dagbladet at det kom inn flere tips etter at saken ble tatt opp i programmet «Etterlyst» på TV3.

- Vi har ikke fått tips om navngitte gjerningsmenn, men vi ftrer datasystemet med alle vitneobservasjoner. Først seinere vil vi se hva dette gir oss, sa Letnes.

I går fikk politiet den foreløpige obduksjonsrapporten. De vil ikke si hva rapporten inneholder.

- Rykteflom

Etterforskerne holder fortsatt alle teorier som like sannsynlige. De vil ikke utelukke at det har skjedd en planlagt likvidering. Hvordan skuddet eller skuddene falt, vil politiet fortsatt ikke gå ut med til pressen.

Inspektør Letnes sa i går: - Vi kan ikke utelukke at det er snakk om en uoppgjort sak.

Etterforskerne har fått høre litt av hvert.

- Det går en flom av rykter om hva som har skjedd. Det er beklagelig, sa lensmann Myhre.
Han roste publikum for den store mengden tips som har kommet inn.

- Vi er tålmodige og tror på oppklaring i denne saken, sa han.

Etterforskningen, som involverer 27 tjenestemenn, fortsetter for fullt gjennom helga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media