Sjekker tidligere badestampdødsfall

En mann og ei kvinne ble funnet døde i en badestamp utenfor Fredrikstad i går. Nå sjekker politiet eldre badestampdødsfall i håp om å finne svar på hvorfor de døde.

FUNNET DØDE: Like før klokken ti i går kveld ble politiet varslet om at to personer var funnet livløse i en badestamp ved ei hytte i Slevik utenfor Fredrikstad. Klokken 22.30 i går kveld ble de to, en amnn og ei kvinne, erklært døde. Foto: Daniel Laabak/Tipser.no
FUNNET DØDE: Like før klokken ti i går kveld ble politiet varslet om at to personer var funnet livløse i en badestamp ved ei hytte i Slevik utenfor Fredrikstad. Klokken 22.30 i går kveld ble de to, en amnn og ei kvinne, erklært døde. Foto: Daniel Laabak/Tipser.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann og en kvinne, begge i 50-årene, druknet i en badestamp i Fredrikstad i går.

De ble funnet livløse i en badestamp ved en hytte i Slevik utenfor Fredrikstad. Politiet fikk nødmeldingen klokken 21.57 i går kveld. Klokken 22.30 ble de to bekreftet omkommet.

Ytterligere to personer var gjester på hytta der drukningene inntraff.

- Vi har satt i gang etterforskning. I dag skal vi gjennomføre krimtekniske undersøkelser og avhør av de to andre som var på hytta, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Paul Horne til Dagbladet.

Politiet vil også snakke med hyttenaboer, og gjennomføre en obduksjon.

- Så langt er det ikke noe som tyder på at disse har vært utsatt for noe kriminelt. Vi har flere teorier, men det blir for tidlig å utbrodere de nå, sier Horne.

Til Fredrikstad Blad sier Horne at begge de druknede var beruset.

Sjekker eldre saker Det har vært flere mystiske badestampdødsfall i Norge. Sommeren for to år siden ble Marit Røtvei (41) og Ola M. Ørstad (55) fra Oppdal funnet omkommet i en badestamp ved Orkelsjøen.  

Det var ikke mistanke om at de to ble utsatt for noe kriminelt.

Nå vil politiet i Østfold se på de tidligere badestampdødsfallene for å se om de der kan finne en forklaring på de to seneste badestampdødsfallene.

- Det blir sett på de eldre sakene for å se om det er noen sammenallende momenter, sier Horne.

Faremomenter Mellom 1980 og 1996 registrerte den amerikanske Consumer Product Safety Commission (CPSC) over 700 dødsfall i badestamper og boblebad.

En tredjedel av dødsfallene var barn under fem år. Blant årsakene til drukning i badestamp eller boblebad, er at man setter fast en kroppsdel, eller at man blir sugd fast ved en dyse eller en tappeventil.

Amerikanske sikkerhetsmyndigheter anbefaler at badestamper og bolbebad har en makstemperatur på 40 grader. Varmere temperatur enn dette kan føre til overoppheting, søvnighet og påfølgende drukning.

SJEKKER TIDLIGERE SAKER: Sommeren for to år siden ble Marit Røtvei (41) og Ola M. Ørstad (55) fra Oppdal funnet omkommet i en badestamp ved Orkelsjøen. Nå sjekkes dødsfallene i Fredrikstad opp mot funnene fra blant annet denne saken. FOTO: Erik Hattrem / Dagbladet
SJEKKER TIDLIGERE SAKER: Sommeren for to år siden ble Marit Røtvei (41) og Ola M. Ørstad (55) fra Oppdal funnet omkommet i en badestamp ved Orkelsjøen. Nå sjekkes dødsfallene i Fredrikstad opp mot funnene fra blant annet denne saken. FOTO: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer