Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekker ungdomshus etter trusselvideo

Trusselvideoen mot Erdal ungdomsskole kobles til ungdomshus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASKØY/OSLO (Dagbladet.no): Trusselvideoen mot Erdal ungdomsskole kan ha blitt publisert fra «Huset», et nyåpnet samlingssted for ungdom på Askøy, forteller en kilde tett på saken til Dagbladet.no.

Lensmannskontoret i Askøy forteller at de ser nærmere på huset, men de kan ikke bekrefte at klippet har sin opprinnelse her.

- Vi ser det som en av flere muligheter, sier lensmann Odd Dahle ved Askøy lensmannskontor.

«Huset» brukes av ungdommer fra 13 til 25 år og det er mange som benytter seg av det varierte fritidstilbudet som strekker seg fra øvingslokale til diskotek. Blant tilbudene til unge på «Huset» er et datarom med internett-tilgang. 

- Fri nettadgang

Lensmannen forteller at de har besluttet å se nærmere på ungdomshuset av flere grunner.

- Dette er et sted der ungdom ferdes og hvor det er fri adgang til internett, sier Dahle til Dagbladet.no.

IP-adressen som knyttes til trusselvideoen er sporet tilbake til en kommunal pc, og det er i alt rundt 3000 av disse. Men det er ikke alle kommunale steder som har åpent på kveldstid, og videoen skal ha blitt lagt ut torsdag kveld.

Sjekker ungdomshus etter trusselvideo

- Dette er en av de få plassene som har åpent i denne tida, sier Dahle.

Belastet miljø

Mari Gjengesdal (19) er tidligere leder for ungdomsstyret i «Huset» og er ikke overrasket over det som nå skjer på vestlandsøya.

– Mange sliter med personlige problemer, forteller den tidligere lederen av ungdomsstyret.

– Det er utbredt med narkotika på Askøy. Det er blitt solgt narkotika på ungdomsskolene og mange elever trenger oppfølging noe de ikke får, sier Gjengesdal.

Hun forteller at miljøet rundt «Huset» er inkluderende, men tror at videoen som er publisert først og fremst er ment for å skape tumulter og skremme.

Mange venter på hjelp

Ved PP-tjenesten i Askøy får Dagbladet.no opplyst at det i dag er 107 barn og unge som venter på hjelp i kommunen.

UNGDOMSHUS: Trusselvideoen mot Erdal ungdomsskole i Hordaland kan ifølge Dagbladet.nos kilde spores tilbake til dette ungdomsshuset. Foto: Askøyværingen
UNGDOMSHUS: Trusselvideoen mot Erdal ungdomsskole i Hordaland kan ifølge Dagbladet.nos kilde spores tilbake til dette ungdomsshuset. Foto: Askøyværingen Vis mer

– Dette er barn fra førskolealder og opp til tiende trinn som trenger hjelp til språk, lese- og skrivevansker eller som sendes til oss på psykososialt grunnlag, forteller Brit Jarlind, konsulent ved PP-tjenesten i Askøy kommune til Dagbladet.no.

Hun forteller at de som henvender seg til Aksøy PP-tjeneste må vente lenge før de får hjelp.

– Gjennomsnittlig ventetid er ti måneder. Vi har nok altfor lang ventetid, sier Jarlind, som opplyser at fylkesmannens anbefaling er maks tre måneder.

Løslatt

En person ble i formiddag pågrepet og siktet for å stå bak «skrekkvideoen».YouTubeklippet skal ha vist bilder av skolen, samt linker til videoer om Jokela-massakren og andre lignende skyteepisoder.

Videoen skal også ha nevnt datoen i dag. Dette vekker minner fra 18 år gamle Pekka-Eric Auvinens skremmende video, som ble lagt ut dagen før han skjøt og drepte åtte og tok sitt eget liv i Jokela i Finland.

Les også : – Det var skikkelig ekkelt

Personen er i ettermiddag løslatt, opplyser politiet.

- Avhørene er avsluttet og personen er løslatt, sier lensmann Odd Dahle ved Askøy lensmannskontor til Dagbladet.no.

Han opplyser at etterforskningen fortsetter for fullt og at de ikke utelukker nye avhør av personen.

MANGE VENTER PÅ HJELP: Mari Gjengesdal (19), tidligere leder for ungdomsstyret i «Huset», er ikke overrasket om videoen er publisert her.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling