Sjekker venner

Politiet jobber intenst med å sjekke forklaringene til noen få av den drepte Cathrine Halvorsens venner, og har og fått opplysninger om at den ukjente barnefaren var i hennes bekjentskapskrets.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER (Dagbladet): Politiet konsentrerer nå etterforskningen omkring et fåtall personer. De har status som vitner, men blir nå grundig sjekket. Forklaringen til disse vitnene, som betegnes som Cathrines venner, er helt sentrale i etterforskningen av drapet på Kongsvinger.

Sjekker alibier

Ifølge Dagbladets opplysninger dreier det seg om 4- 5 personer. De er i alderen 30- 50 år, og enkelte er tidligere straffedømt. I tillegg til å sjekke alibiet, blir deres forklaringer satt opp mot andre vitners observasjoner.

- Jeg kan bekrefte at vi nå sjekker alibiet og forklaringene til noen personer. Dette er et omfattende arbeid, understreker politiadvokat Rolf Thoresen ved Hedmark politidistrikt.

Politiet mener Cathrine kjente drapsmannen.

Holdt minnestund

20 av Cathrine Halvorsens nærmeste venner samlet seg i all hemmelighet til en to og en halv time lang minnestund tirsdag kveld. Der ble det snakket om at drapsmannen er en fra lokalmiljøet.

- Vi snakket mye om at vi ikke bare har mistet én nær venn. Vi kommer trolig til å miste én til, når den skyldige blir tatt. I likhet med politiet tror vi at morderen kan befinne seg i Cathrines bekjentskapskrets, sier Inger.

Kongsvinger-drapet

Handlingen: Cathrine Halvorsen (34) ble funnet drept i sin leilighet sist fredag. Hun ble trolig kvalt med et klesplagg.

Motiv: Det er på det rene at den handikappede kvinnen ble truet på livet av en til nå ukjent person. Hun er også oppsøkt av en mystisk mann som antastet henne.

Vitner: Politiet har to nøkkelvitner . Det ene forteller at han ble oppringt av Cathrine, som fortalte at en mann hadde låst seg inn i leiligheten hennes. Den andre er den siste som snakket med henne.

Etterlysninger: Politiet vil at faren til Cathrines datter melder seg. Det gjelder også mannen som var inne i hennes leilighet dagen før drapet.

Tekniske spor: Politiet har sikret seg en rekke tekniske spor i leiligheten. Etterforskerne mener de vil å få biologiske spor som kan knytte en person til åstedet.

- Slo det deg at drapsmannen kan ha sittet midt blant dere?

- Ikke egentlig, men det slo meg at vi alle, eller mange av oss, trolig kjenner den som har gjort dette. Den som har gjort dette, må være en av Cathrines venner, eller en i bekjentskapskretsen. Jeg er fortsatt i sjokk over det som har skjedd, og klarer foreløpig ikke å ta inn over meg fortsettelsen. Den kan bli like tøff som begynnelsen, sier Inger, som gikk fra politiavhør i fem timer og til minnestund i to og en halv.

Biologiske spor

De tekniske undersøkelsene i den dreptes leilighet er nesten avsluttet, og i morgen får drapsetterforskerne de første DNA-svarene fra Rettsmedisinsk institutt og Kripos-laboratoriet.

Politikilder bekrefter at drapsmannen etter all sannsynlighet har etterlatt seg biologiske spor på åstedet. Hvis ekspertene ved Rettsmedisinsk institutt klarer å få fram en fullverdig DNA-profil av materialet, vil denne profilen bli sammenliknet med profilen til vitner i saken.

- Det kan bli en pågripelse når vi får de første svarene fra Rettsmedisinsk institutt. Det kan skje allerede i morgen, bekrefter kilder.

Åstedsgranskerne har sikret seg en rekke finger- og fotavtrykk i leiligheten, men det er for tidlig å si om avtrykkene stammer fra gjerningsmannen.

Politiadvokat Thoresen sier de har forhåpninger til de tekniske sporene: - Vi har kontinuerlig sendt inn materiale til analyse. Vi håper vi finner noe der, sier han.

Sirkler inn barnefaren

Cathrine Halvorsen har aldri fortalt hvem som er faren til hennes ett år gamle datter. Barnefarens navn står ikke oppført i noen registre. Politiadvokat Thoresen sier de nå har fått vitneopplysninger som gjør at de er nærmere en identitet på barnefaren.

Etter det Dagbladet erfarer, har vitnene forklart at faren finnes i Cathrines nærmeste bekjentskapskrets.

- Vi er selvsagt interessert i å komme i kontakt med faren. Han har status som vitne, sier Thoresen.

Politiet vil så snart som mulig DNA-teste datteren i forsøket på å finne hennes far.

Også i går var flere av Cathrines venner inne til avhør. Etterforskerne bruker mye tid på å kartlegge omgangskretsen. Mye kan tyde på at de allerede har hatt drapsmannen inne til avhør.

SNART FERDIG: Kriminalteknikerne pakket sammen ved 18-tida i går kveld. I dag vil de avslutte arbeidet i Cathrine Halvorsens leilighet. Det grundige arbeidet på åstedet kan føre til at DNA-analyser kan felle drapsmannen.