Sjekkes for flere forbrytelser

Den ettersøkte drapsmannen Stig Millehaugen (31) ble natt til i går pågrepet under en væpnet aksjon i en Oslo-leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Millehaugen ble tatt uten dramatikk. Politiet etterforsker nå om han kan ha begått alvorlige kriminelle handlinger mens han var på rømmen.

Millehaugen har i over et halvt år vært etterlyst, etter at han unnlot å melde seg etter en permisjon. Da satt han inne for drap på en fengselsbetjent, som ble begått på begynnelsen av 90-tallet. Politiet har vært nær ved å slå kloa i ham flere ganger, men Millehaugen har sluppet unna.

Fikk tips

Denne uka fikk politiet imidlertid et tips om at Millehaugen skulle befinne seg i en leilighet i Oslo. Etter å ha spanet i området en stund stormet politiet leiligheten. Tipset viste seg å holde stikk. Millehaugen ble pågrepet.

Millehaugen har en lang kriminell løpebane bak seg, og har blitt dømt rundt 70 ganger. Han var ifølge Nettavisen tilknyttet den såkalte Tveita-gjengen, og har siden 1988 stort sett sittet i fengsel. Han har blitt dømt for flere grove ran, og har blant annet sonet dommer på henholdsvis fire og seks år. I 1992 sonet han en dom i Sarpsborg kretsfengsel. Dit fikk han smuglet inn et håndvåpen, trolig av en kamerat. Våpenet brukte han til å skyte og drepe fengselsbetjent Jon Arild Martinsen.

Millehaugen rømte fra fengselet etter å ha skutt Martinsen, men meldte seg kort tid etter for politiet. Drapet på fengselsbetjenten ga Millehaugen en dom på 17 år.

Høsten 1999 hadde han sine første permisjoner fra fengselet. Han hadde ord på seg for å oppføre seg godt. Men 12. oktober 2000 unnlot han å melde seg da permisjonen var over. Siden det har han vært sporløst borte. Ryktene sa at han var i Thailand. Da politiet pågrep ham i leiligheten på torsdag, hadde han vært etterlyst i nesten åtte måneder.

Dagbladet har grunn til å tro at politiet nå undersøker om Millehaugen kan ha begått alvorlige kriminelle handlinger mens han var på frifot.

Ingen siktelse

- Klienten min sitter nå i sentralarresten i Oslo, ettersøkt for å ha rømt fra soning. Han har ikke blitt pålagt noen siktelse ennå, sier Millehaugens forsvarer, Morten Furuholmen.

- Hva skjer de nærmeste dagene?

- Jeg vil tro at han blir framstilt for varetekt eller sendt tilbake til Ullersmo.