Sjekkes mot barnevoldtekt i Danmark

Dansk politi vil sjekke om franske Michel Fourniret, som har tilstått ni drap, kan knyttes til en grov voldtekt og drapsforsøk på en dansk 11-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fantomtegninger av gjerningsmannen som angrep jenta på Falster i 1999 skal ligne svært mye på Fourniret, som har tilstått drap på jenter og unge kvinner i Frankrike og Belgia. En DNA-profil fra voldtektsmannen på Falster ble lagt ut på Interpols database for flere år siden.

- Hver gang en person i utlandet begår slike overgrep mot barn pleier vi å forsikre oss om at prøver blir sammenlignet, sier Bent Jørgensen ved politiet i Nykøbing Falster.

Den danske TV-kanalen TV2 meldte lørdag at politiet vil ta kontakt med kolleger i Belgia for å innhente opplysninger om Fourniret. Siden juni 2003 har han sittet varetektsfengslet mistenkt i Belgia for bortføring av barn og seksuelle overgrep.

Forsøkt kvalt

Den 11 år gamle jenta var på badetur sammen med moren og broren i 1999, da hun ble dratt inn i et skogholt og voldtatt. Jenta klarte å komme seg tilbake til moren, som tok henne med på sykehus. Hun hadde rifter på halsen, armene og bena. Bloduttredelser i øynene viste at gjerningsmannen nær ved hadde lyktes å kvele henne.

Jenta ga et signalement av gjerningsmannen, som ga grunnlag for fantomtegningen. Et tysk vitne, som skal ha sett jenta bli dratt mot skogholtet av en mann, mente mannen på bildet så for ung ut og lagde en ny tegning. Det er denne tegningen som ligner på Fourniret, opplyser visepolitisjef Ove Groth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer