Sjekkes mot barnevoldtekt i Danmark

Dansk politi vil sjekke om franske Michel Fourniret, som har tilstått ni drap, kan knyttes til en grov voldtekt og drapsforsøk på en dansk 11-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fantomtegninger av gjerningsmannen som angrep jenta på Falster i 1999 skal ligne svært mye på Fourniret, som har tilstått drap på jenter og unge kvinner i Frankrike og Belgia. En DNA-profil fra voldtektsmannen på Falster ble lagt ut på Interpols database for flere år siden.

- Hver gang en person i utlandet begår slike overgrep mot barn pleier vi å forsikre oss om at prøver blir sammenlignet, sier Bent Jørgensen ved politiet i Nykøbing Falster.

Den danske TV-kanalen TV2 meldte lørdag at politiet vil ta kontakt med kolleger i Belgia for å innhente opplysninger om Fourniret. Siden juni 2003 har han sittet varetektsfengslet mistenkt i Belgia for bortføring av barn og seksuelle overgrep.

Forsøkt kvalt

Den 11 år gamle jenta var på badetur sammen med moren og broren i 1999, da hun ble dratt inn i et skogholt og voldtatt. Jenta klarte å komme seg tilbake til moren, som tok henne med på sykehus. Hun hadde rifter på halsen, armene og bena. Bloduttredelser i øynene viste at gjerningsmannen nær ved hadde lyktes å kvele henne.

Jenta ga et signalement av gjerningsmannen, som ga grunnlag for fantomtegningen. Et tysk vitne, som skal ha sett jenta bli dratt mot skogholtet av en mann, mente mannen på bildet så for ung ut og lagde en ny tegning. Det er denne tegningen som ligner på Fourniret, opplyser visepolitisjef Ove Groth.

Rettssak i Frankrike

Franske advokater sa søndag at Fourniret, som går under navnet «Den franske Dutroux», trolig vil bli stilt for retten i Frankrike. De fleste forbrytelsene ble begått i Frankrike, påpeker Jean-Maurice Arnoult, som er advokat for et av hans ofre, Elisabeth Brichet.

Liket av 12 år gamle Brichet fra Belgia ble lørdag funnet sammen med liket av den 22 år gamle franske Jeanne-Marie Desramault på slottseiendomen til Fourniret. Eiendommen ligger i Ardenne-området, på fransk side av grensen.

Fourniret har tilstått drap på til sammen åtte jenter og unge kvinner samt en mann mellom 1987 og 2001.

(NTB)