Sjekkes mot flere voldtekter

Politiet sjekker nå den voldtektssiktede taxisjåføren (57) opp mot andre voldtektssaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil gå tilbake i våre databaser og studere aktuelle anmeldelser i tilsvarende saker, sier politijurist Elisabeth Ramstad ved retts- og påtaleseksjonen.

Politiet tar i dag stilling til om taxisjåføren som ble pågrepet i sin drosje på Torshov i Oslo ved 3.45-tida natt til søndag, skal framstilles for varetektsfengsling.

57-åringen er siktet for å ha voldtatt en 25-årig kvinnelig passasjer i sin drosje på en skolegård på Frogner. Han satt i går i timelange avhør, men erkjente ikke voldtekten.

Legesjekk

Kvinnen forklarte seg søndag kveld til politiet, og hun har gjennomgått en legesjekk.

- Jeg kan ikke gå inn på de funnene som eventuelt er gjort under legesjekken, sier Ramstad.

Sjåføren, som har vært tilknyttet Oslo Taxi siden 1992, jobber som reservesjåfør, og kjører trolig bare om nettene.

Dagbladet var i går i kontakt med flere av 57-åringens kolleger i Oslo Taxi. De ga uttrykk for å være overrasket over at 57-åringen var voldtektssiktet.

Vantro og oppgitte taxisjåfører diskuterte høylytt på drosjekafeen på Bryn i går. En av deres egne er pågrepet, siktet for å ha voldtatt en passasjer i drosjen.

- Dette er synd for jenta, det er synd for sjåføren, det er synd for taxinæringen og det er synd for Oslo, sier drosjesjåfør Jan Erik Jensen.

Moralsk ansvar

- En katastrofe. Sjåførene er oppgitt, sier Terje Tisløv.

Mange av drosjekuskene som slo av en prat på kafeen hadde vondt for å tro at en av deres kolleger ville begå en slik handling.

- Vi har et moralsk ansvar for at slike saker ikke skal skje. Vi er lei av at negative handlinger blir knyttet til drosjenæringen, og lei oss for det som har skjedd, sier Jensen.

- Vi har også et moralsk ansvar for å ikke røre passasjerene. Noen ganger har vi kvinnelige passasjerer som flørter og legger an på oss. Da må sjåførene si nei, sier Tisløv.

- Men kvinnelige passasjerer kan være trygge. Det skal være orden i rekkene i Oslo Taxi. Vi vil ikke ha slike hendelser som dette, sier Jan Erik Jensen.