Sjekkes mot titalls branner

En 37-åring, som er siktet for tre branner på Grünerløkka i Oslo, ble i dag varetektsfengslet i fire ukerer. Nå sjekkes han mot flere titalls branner i bydelen i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

37-åringen ble framstilt i Oslo forhørsrett i ettermiddag, og rettens administrator fulgte politiets begjæring om fire uker varetekt. Politiet mener faren for at siktede skal gjenta sine handlinger dersom han blir løslatt er stor. Siktede er tidligere domfelt, men aldri for ildspåsettelse.

Sett av vitne

37-åringen, som bor på et hospits i området der de tre brannene har brutt ut, har i politiavhør erkjent å stå bak brannene, med forbehold om den mest alvorlige brannen i Stolmakergata på Grünerløkka natt til mandag denne uka. Flere mennesker ble reddet fra en brennende bygård, og seks personer ble behandlet for røykskader. Bygningen som inneholder ti hybelleiligheter og en storkiosk, ble totalskadd i brannen.

Mannen er siktet for en brann i krysset Finnmarksgata/Helgesensgate i Oslo 6. april i år. To søppelkasser med papir ble antent, og flammene slikket oppover en murvegg før de ble slukket av brannvesenet. Dette forholdet har mannen erkjent i politiavhør. Kort tid etter brannen ble han stanset av en politimann som noterte seg navnet og adressen til siktede. En jakke som siktede bar, med et spesielt kjennemerke ble også notert ned av polititjenestemannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer