Sjekkes mot uløste overgrepsgåter

Mannen som er siktet for voldtekt av to fem år gamle jenter har blitt mistenkt i ny sak. Politiet mener flere saker kan dukke opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA/OSLO (Dagbladet): Etterforskerne i Asker og Bærum politidistrikt startet for en uke siden en omfattende etterforskning for å finne mannen som hadde forgrepet seg på to fem år gamle jenter i et skogsholt i nabolaget Borgen i Asker.

Torsdag ble en mann i 40-åra pågrepet og avhørt. I går erkjente mannen utuktig seksuell omgang med jentene, men nektet straffskyld for voldtekt.

Flere saker Mannen ble i går mistenkt i nok en sedelighetssak. Politiet er sparsommelige med opplysninger, men det ble i går gjennomført dommeravhør i saken. Politiadvokat Ravlo Backe bekrefter at saken dukket opp etter at saken med de to femåringene ble omtalt i media.

- Den nye saken han er mistenkt i har dukket opp som følge av oppmerksomheten rundt de to andre sakene, sier Ravlo Backe.

Politiet mener nå at flere saker kan dukke opp på samme måte.

- Vi er tidlig i etterforskningen, så det finnes muligheter for at det kan dukke opp flere saker, sier Ravlo Backe.

På grunn av den nye saken har etterforskerne gått i gang med å sjekke opp den voldtektssiktede mannen opp mot andre uløste saker i området.

- Det er noe vi vil begynne med snart, men det er ingen konkrete eller aktuelle saker i området vi tenker spesielt på nå. Etterforskningen vil vise om saken er mer omfattende, sier hun.

Uenighet om siktelsen Mannen erkjente i går utuktig seksuell omgang med jentene og mannens forsvarer, advokat Cecilie Nakstad, mener politiets jurister har benyttet seg av feil paragraf i straffeloven.

- Vi er uenige i lovanvendelsen. Ut fra det jentene har forklart i dommeravhør er ikke dette en voldtekt. Saken er alvorlig nok, men vi mener det ikke er en voldtekt, sier Nakstad til Dagbladet.

Politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe står fast på at dette er en voldtekt.

- Begge paragrafene er ganske like. Forskjellen er at voldtektsparagrafen går på vold, trusler eller ved at omgangen har skjedd med noen som er ute av stand til å motsette seg handlingen. Vi mener at de to femåringen ikke var i stand til å si nei, sier hun til Dagbladet.