Sjekket aldri Hagens søppel etter spor

Morgenen etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, ble ekteparets søppel hentet - uten at politiet hadde gjennomgått det.

SAVNET: Elleve måneder etter at hun forsvant, er Anne-Elisabeth Hagen (69) fremdeles borte. Foto: Privat
SAVNET: Elleve måneder etter at hun forsvant, er Anne-Elisabeth Hagen (69) fremdeles borte. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et skoavtrykk fra en antatt gjerningsperson, nærmere 20 biler og et brevpapir. En siste telefonsamtale og strips funnet i eneboligen i Sloraveien 4 på Fjellhamar. Blant disse sporene kan svaret på Anne-Elisabeth Hagens forsvinning ligge.

Så langt har ingen klart å finne brikken som løser puslespillet og oppklarer hvor den 69 år gamle kona til en av Norges rikeste menn, Tom Hagen, befinner seg. Ingen har heller løst mysteriet om hvem som sto bak, da kvinnen forsvant fra sitt hjem onsdag 31. oktober i fjor.

I eneboligen ble det funnet et brev med løsepengekrav på nærmere 90 millioner kroner, betalt i kryptovaluta. Samtidig ble det gitt tydelig beskjed om at politiet ikke måtte varsles, dersom Hagen ikke skulle bli skadd eller drept.

Politiet ble likevel raskt varslet, men valgte på bakgrunn av truslene å holde etterforskningen hemmelig for allmennheten i mer enn to måneder. Det kan i verste fall ha kostet dem dyrt.

Sjekket ikke søpla

Politiinspektør Tommy Brøske har tidligere bekreftet at konkrete etterforskningsskritt ble lagt på is som følge av hemmeligholdet. Nå kan politiet bekrefte at ett av disse var undersøkelser av avfallet utenfor Hagens bolig. Dette ble tømt og kjørt bort dagen etter at 69-åringen forsvant - uten at politiet tok sjansen på å undersøke hvorvidt det fantes spor eller bevis i søppeldunken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer