Sjekket alt

Samme natt som Rahila døde, ble det foretatt full obuksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANDI-BAHAUDIN, PAKISTAN (Dagbladet.no): Det er svært uvanlig å foreta obduksjon etter trafikkulykker i Pakistan.

Likevel valgte politiet å beordre full obduksjon etter at Rahila Iqbal (20) ble funnet død. Dagbladet.no har den foreløpige obduksjonsrapporten.

Den viser at politiet har tatt saken svært alvorlig, men gir ingen indikasjoner på at det har skjedd noe kriminelt i saken.

Ulykken skjedde onsdag rundt klokken halv ett på dagen.

Den foreløpige obduksjonsrapporten er datert samme dag, seks til syv timer etter at døden inntraff.

Skrevet å engelsk

Dersom rapporten er ekte, viser dette at politiet tok saken alvorlig fra første stund. Rapporten er også skrevet på engelsk. Årsaken til det kan være at Rahila var norsk.

I rapporten er det ikke slått fast noen endelig dødsårsak.

UVANLIG: Det er svært uvanlig å foreta obduksjon etter trafikkulykker i Pakistan. Likevel valgte politiet å beordre full obduksjon etter at Rahila Iqbal (20) ble funnet død. Foto: SVEINUG UDDU YSTAD
UVANLIG: Det er svært uvanlig å foreta obduksjon etter trafikkulykker i Pakistan. Likevel valgte politiet å beordre full obduksjon etter at Rahila Iqbal (20) ble funnet død. Foto: SVEINUG UDDU YSTAD Vis mer

Dette feltet står åpent og det vises til at dette vil bli klart når svar på laboratorieprøver kommer fra Lahore. Politiet sier til Dagbladet.no at dette kan ta mist en uke.

Men legene slår fast at det ikke er tegn på verken indre eller ytre skader.

De har sendt en rekke detaljerte prøver til analyse. Blant annet har de sendt prøver med tanke på å finne ut om Rahila var forgiftet.

De undersøker også om hun kan være utsatt for seksuelt misbruk, men har ingen holdepunkter for dette nå. De har også bedt om undersøkelse av en histopatolog, som kan studere mikroskopiske forandringer i dødt vev.

Politiet har sagt at de mener laboratorierapporten vil gi endelig svar på hva som skjedde med Rahila Iqbal.

Inntil det skjer, har de sin fokus rettet mot de tre som er fengslet i saken. Det er all grunn til å tro at de setter stort fokus på sjåføren. Politiet har sagt til Dagbladet at de mener han er mistenkelig. I Pakistan er det vanlig å forsøke å presse frem en tilståelse i slike saker.

Familien, på den annen side, håper at de grundige undersøkelsene en gang for alle vil renvaske de for beskyldningene som er rettet mot dem om æresdrap.

I dag er det blitt kjent at både ektemannen og faren til Rahila begge tidligere er dømt for trusler.

INGEN DØDSÅRSAK: Den foreløpige obduksjonsrapporten. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
INGEN DØDSÅRSAK: Den foreløpige obduksjonsrapporten. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

Det svekker blant annet troverdigheten til ektemannen, som har sagt til Dagbladet.no og i sin anmeldelse at både han og Rahila var drapstruet på grunn av misnøye med deres tverr-religiøse ekteskap.

BESØKSFORBUD: Rahilas bestefar (nummer to fra venstre) og sjåføren som kjørte ulykkesbilen. Sjåføren er nå satt på isolat.
ETTERFORSKES: Dødsfallet til den norske statsborgeren Rahila Iqbal (20).