Slanger i Australia:

Sjekket bakspeilet - møtt av skrekksyn

Familien skulle bare på piknik. Da de kom tilbake til bilen, hang denne teppepytonen og koste seg i bakspeilet.

SJEKK BAKSPEILET: Nå har den gamle regelen om å sjekke bakspeilet før man kjører fått en helt ny mening, etter at en familie kom tilbake til bilen og fant denne slangen i bakspeilet. Foto: Instagram / @ josh_castle_snake_catcher
SJEKK BAKSPEILET: Nå har den gamle regelen om å sjekke bakspeilet før man kjører fått en helt ny mening, etter at en familie kom tilbake til bilen og fant denne slangen i bakspeilet. Foto: Instagram / @ josh_castle_snake_catcher Vis mer
Publisert

En familie fra Queensland i Australia skulle bare på en liten piknik, og hadde parkert bilen i nærheten av et skogområde nær Brisbane.

Men da de kom tilbake til bilen, ble de møtt av et skremmende syn.

Pyton rundt bakspeilet

En 1,3 meter lang teppepyton hadde nemlig kveilet seg rundt bakspeilet.

Hvis sjåføren hadde prøvd å sette seg inn for å prøve å kjøre bilen, hadde vedkommende endt opp med å stirre slangen rett i øynene.

«Nok en grunn til å sjekke bakspeilet før du starter kjøreturen», skriver den australske nettavisa 7News.com.au.

Familien nærmet seg ikke bilen, men ringte i stedet slangefangeren Josh Castle, som har delt bilder av slangen på sin Instagram-konto.

- Glem pelsterninger! Bare i Australia kan du komme tilbake til bilen din og finne en teppepyton kveilet rundt bakspeilet.

Smal sprekk

Han forteller videre at familien hadde latt en smal sprekk i vinduet stå åpen, for at bilen skulle holde seg kjølig mens de var på piknik.

HELT VILT: En australsk kvinne fikk seg en stor overraskelse da hun fant en pytonslange i mathylla. Video: Helaina Alati. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Det var nok til at den sleipe slangen fant veien inn i bilen.

- De kom tilbake til dette! Hvor australsk er ikke det, skriver Castle i en spøkefull tone.

Castle kontaktet dermed en av sine underavdelinger, North Brisbane Snake Catcher, som rykket ut på oppdraget. Ifølge Castle skal nemlig utkanten av Brisbane være «litt av en hotspot» for slangefanging.

Det sier slangefangeren til Daily Mail. Han forteller videre at det å få fanget en slange kan ta lang tid, fordi den ofte vil kveile seg enda strammere rundt objektet den henger rundt.

- Men med denne slangen gikk det relativt fort og greit, sier han til nettavisa.

Søkte trolig tilflukt

Selv om slanger er et relativt normalt syn i landet, er saken omtalt av flere andre australske medier, deriblant Daily Mail Australia og 9News.

Ifølge Castle kan det våte været ha fått pytonslangen til å søke tilflukt ved å åle seg inn vinduet:

- Slanger elsker å presse seg inn på små steder, som under panseret på biler, under verandaer og så videre, sier han til 9News.

Han mener likevel at det er uvanlig å finne slanger på steder som dette, og beskriver det som «ganske rart» at slangen solte seg i frontruta.

- Jeg har aldri sett det før, sier han til 7News.com.au.

Bildene av det oppsiktsvekkende funnet har skapt reaksjoner også på sosiale medier, der enkelte benytter muligheten til å dra en vits:

- Gjenstander i bakspeilet kan være nærmere enn det ser ut, skriver en person i kommentarfeltene, ifølge nettavisa.

Kan bli 15 kilo

Pytonslanger er store og kraftig bygde slanger som er utbredt i Asia, Afrika og Australia. De er ikke giftige, men dreper ved å slynge seg om byttet sitt så det kveles.

OVERRASKET: Brit Seldal kom over disse giftige slangene rett utenfor porten. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Video: Brit Seldal. Vis mer

Akkurat denne slangen skal ha vært en teppepyton, en art som kan bli mellom to og fire meter lang og veie opptil 15 kilo, ifølge Store Norske Leksikon.

Arten lever i Australia, Ny-Guinea og på nærliggende øyer, og er som regel olivengrønn til svart, med hvite eller gulaktige flekker og bånd.

Den er ikke utrydningstruet, og holdes som hobbydyr i mange land. Den er også tillatt som hobbydyr i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer