VOLLHEIM GÅRD: Ingen snakket, ifølge tiltalte Berit Thorstensen (52), om liket på låven på Vollheim gård. Arkivfoto: Sara Johannessen / SCANPIX
VOLLHEIM GÅRD: Ingen snakket, ifølge tiltalte Berit Thorstensen (52), om liket på låven på Vollheim gård. Arkivfoto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Sjekket busstider etter drap

Ingen snakket om liket på låven på dødens gård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Det var ingen som snakket noe særlig om den døde mannen som lå på låven på Vollheim gård. Torsdag 27. desember 2007 ble Ragnar B. Abrahamsen skutt med rifle i låven.

Ifølge tiltalen skal Ole Kristian Bjørnsen ha skutt Abrahamsen med rifle. Først ble han skutt i bakhodet. Deretter kom Knut Arne Thorstensen til og sjekket pulsen hans. Så ble Abrahamsen skutt tre ganger til. To ganger i brystet og en gang i pannen.

I dag forklarte Berit Thorstensen (52) at busstider var tema da de kom inn fra låven etter å ha skutt Abrahamsen. Selv var hun inne i huset da drapet skjedde, forklarer hun.

- Jeg holdt meg til hønene
- Jeg vet ikke om jeg var på badet eller kjøkkenet, men jeg oppfattet det sånn at Ragnar var blitt skutt da. Så ble det snakket om at vi skulle fjerne ham men Lucky (Bjørnsen red. anm) sa at Ragnar skulle ligge der han lå. De andre ville fjerne ham. Da sier Lucky at han skulle ligge rolig. Så ringer telefonen til Keiko (tiltalte Knut Keiko Rønningen Kaasastul (32) red. anm). Og da forsto jeg at han pratet med kona som ville at han skulle komme hjem. Og jeg tror de ringte litt rundt for å finne busstider.

- Nå kommer vi inn på dagligdagse ting, her har det jo tross alt skjedd et drap, avbrøt dommer Helle Rolstad i Gjøvik tingrett.

Thorstensen forteller at hun oppfattet det slik at Abrahamsen var død, men de snakket ikke om det.

- Jeg stengte det bare helt ute, jeg forholdt meg til hønene og gikk aldri inn der, forklarte hun.

Skulle finne villkatter
Abrahamsen ble funnet død på låven 4. januar i fjor.

- Jeg har skjønt at det skjedde noe på Rena-turen, sa Berit Thorstensen om et eventuelt drapsmotiv.

Hun hørte at det hadde vært noen trusler.

- Det har jeg lest i avhørene.

Da Berits lillebror, Knut Arne Thorstensen, forklarte seg i forrige uke sa han at Bjørnsen hadde tatt med seg Abrahamsen til låven for å finne noen villkatter.

- Berit spør om jeg ikke skulle ut og hjelpe med å finne noen katter. Når jeg tar på jakka og går ut kommer jeg til branntomta og da er Ole Kristian og Ragnar ved låvebrua. Der blir jeg plystra på. Når jeg spør om jeg skulle hjelpe til svarer jeg ja. Når jeg beveger meg mot låvedøra er dem ganske kjapt der nede før jeg kommer ned. I det jeg kommer ned til låvedøra hører jeg et dunk, som om det er noen som detter. Når jeg beveger meg inn ser jeg ryggen til Ole Kristian. Når jeg kommer inn flytter Ole Kristian seg litt og da så jeg Ragnar lå på gulvet.

TILTALT: Berit Thorstensen (52). Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
TILTALT: Berit Thorstensen (52). Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer