Sjekket hvilke nettsider Stoltenberg besøkte

Forsvarsdepartementet ba selv Kripos om å etterforske Forsvarets sikkerhetstjeneste. - Viktig å finne ut hva som har skjedd, sier Jens Stoltenberg.

FULL TILLIT TIL ETTERFORSKNINGEN: Statsminister Jens Stoltenberg er svært ordknapp i sine kommentarer om at Kripos etterforsker Forsvarets sikkerhetstjeneste. Sikkerhetstjenesten skal blant annet ha sjekket nettsider som flere departementer og Statsministerens kontor har vært inne på. 
Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
FULL TILLIT TIL ETTERFORSKNINGEN: Statsminister Jens Stoltenberg er svært ordknapp i sine kommentarer om at Kripos etterforsker Forsvarets sikkerhetstjeneste. Sikkerhetstjenesten skal blant annet ha sjekket nettsider som flere departementer og Statsministerens kontor har vært inne på. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet) - Vi har grunn til å tro det har skjedd noe kriminelt og etterforsker deretter, men vi holder kortene tett til brystet nå, sier statsadvokat Petter Mandt til Dagbladet, etter at TV2 meldte at Kripos etterforsker Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST).

Etter det Aftenposten erfarer har FOST blant annet sjekket nettsider som flere departementer og Statsministerens kontor har vært inne på.

Dette er i strid med sikkerhetstjenestens instruks.

FOST har ansvaret for Forsvarets virksomhet i inn- og utland, mens Politiets sikkerhetstjeneste har et særlig ansvar for politikere. Derfor er det uklart hvorfor FOST skal ha overvåket datatrafikken til statsministeren, skriver Aftenposten.

Forsvarets initiativIfølge sjefen for Forsvarsstaben, viseadmiral Jan Eirik Finseth er det Forsvaret og Forsvarsdepartementet som har bedt Kripos om å etterforske Forsvarets sikkerhetstjeneste etter en gjennomgang av deres direktiv og fullmakter.

— I denne forbindelse har datasikkerhets- avdelingen ved Forsvarets sikkerhetstjeneste gjort oppmerksom på at det har forekommet overvåking av datatrafikk på militære sambandslinjer. Dette forholdet er av en slik karakter at politiet ble bedt om å etterforske om noe av dette kan være ulovlig, sier Finseth til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer